Texas – liberalizarea progresiva a vanzariilor de vin

Texasul, al doilea stat american consumator de bauturi alcoolice, vrea sa fie primul care sa ridice restrictiile referitoare la bauturile alcoolice ce dateaza din perioada prohibitiei. Cu ocazia referendumurilor din ultimii ani, in 11 orase ale statului Texas au fost adoptate initiative legislative care sa ridice aceste restrictii, conform publicatie vitisphere.com. Votul acestor alegatori a permis diferitelor orase sa autorizeze vanzarea de alcool, in conformitate cu Codului Texan al Bauturilor Alcoolice care permite cetatenilor sa determine locurile de distributie si de consum a acestor produse.

Publicitate
Velvet

Din cele 254 de districte, doar in 46 vanzarea de vin este autorizata in toate retelele de distributie. 22 raman foarte restrictive, achizitonarea de alcool fiind interzisa in supermarketuri si in restaurante. Restul de 186 de districte inca oscileaza intre cele doua pozitii.

Din 2004 au avut loc 545 de referendumuri in Texas pentru liberalizarea consumului de alcool. Dupa Comisia Texana de bauturi Alcoolice, 77 % din aceste initiative legislative au fost incununate cu succes.

Publicitate
IPPU