Titan, un gen de „Yes, we can” al Cramei Liliac

Cel mai scump vin românesc – 500 de lei preţ de listă – a fost prezentat oficial pe 14 iunie, la Tasting Room, sub atenta supraveghere a acţionarilor amb Wine Company, Alfred Michael Beck şi fiica lui, Amrei Margaret Beck, care au ţinut să participe şi chiar să se implice în lansarea vinului icon al Cramei Liliac.

Publicitate
Excursii

Între timp, Crama amb Winery / Liliac a scos și o a doua ediție a acestui vin. Detalii aici.

O prezentare mai amplă a Cramei Liliac a fost publicată în revista tipărită Vinul.Ro și o puteți găsi aici.

Publicitate
IPPU

Sigur că un asemenea preţ poate naşte multe comentarii, însă, înainte de a fi un vin – foarte bun, dealtfel – Titan este mai mult o declaraţie de intenţie a celor de la Liliac. Un gen de „Yes, we can – Da, suntem Liliac, putem produce un vin deosebit, indiferent de costuri”. Şi, dacă ne gândim că acest vin a fost produs într-o ediţie mai mult decât limitată, de numai 600 de sticle, putem să înţelegem strategia producătorului. Cu un plus şi pentru faptul că un acţionariat austriac a ales să îşi creeze vinul de top dintr-un soi românesc.

Titan este realizat din struguri atent selecţionaţi, provenind de pe cele mai bune parcele din plantaţia de la Batoş. Vinul a fermentat în tancuri de inox, apoi a fost transferat în baricuri de stejar transilvănean, unde a avut loc atît fermentaţia malolactică, cât şi o maturare de 14 luni. Apoi a fost îmbuteliat şi a mai stat în cramă un an şi jumătate. Dar mai multe amănunte despre Titan şi despre lansarea lui veţi afla din următorul număr al revistei..