Traieste „Vara in Alb”!

Finalul acestei saptamani va aduce o surpriza placuta amatorilor de vin. Incepe „Vara in Alb”, o noua etapa din campania-eveniment demarata in urma cu doua luni de Vinul.Ro, manifestare ce are ca principal scop promovarea vinului si a consumului de vin, evident responsabil. Incepand cu 9 iulie, timp de 16 zile, 23 de sortimente de vin vor putea fi degustate la preturi speciale in 12 localuri bucurestene. Sunt vinuri albe, linistite sau efervescente, atent selectionate de producatorii si importatorii care vor participa la acest eveniment. „Cramele Recas” va scoate la rampa 3 sortimenete, doua din productia interna – Feteasca Regala Barrique, Single Vineyard „Sole” 2009 si Chardonnay Limited Release 2010 – si unul din portofoliul importurilor – Chardonnay „Louis Latour Grand Ardeche” 2009 . Tot cu trei sortimente se prezinta si unul dintre cei mai noi producatori din Romania, „Avincis”, care va aduce la „Vara in Alb” Sauvignon Blanc, Cramposie Selectionata si Muscat Ottonel, toate din 2010. Si pentru ca prezenta „Avincis” este o noutate, trebuie sa spunem ca tot o premiera este si participarea la un astfel de eveniment a altui producator din Dragasani, „Casa Isarescu”, care va prezenta in fata amatorilor de vin Cramposie Selectionata 2009  si Feteasca Regala 2008. Producatorul din Dealu Mare „Domeniile Sahateni” va participa la campanie cu Feteasca Alba 2009 din gama „Nomad”, dar si cu cupajul White Artisan 2009, in vreme ce „Domeniile Samburesti” prezinta consumatorilor Feteasca Alba 2009 si Chardonnay 2010. Nu va lipsi de la „Vara in Alb” nici marele producator Murfatlar, care va aduce o marca arhicunoscuta, dar imbunatatita, „3 Hectare Sable Noble”, sub forma unui cupaj de Pinot Gris si Sauvignon Blanc, 2010.

Publicitate
IWCB

La fel de bine va fi reprezentat si segementul vinurilor din import. Pe langa cele doua sortimente aduse de „Cramele Recas”, „Heinrig Distribution” va pune la bataie doua vinuri linistite, Chardonnay „Gallo” 2009 si Chardonnay „Lafite Los Vascos” 2009, dar si un spumant de marca, Freixenet „Cordon Negro”. La randul sau „Lerida” propune degustatorilor trei vinuri linistite, doua din Franta – Sauvignon Blanc „Clavet” 2009 si un cupaj de Colombard si Sauvignon „JP Chenet”, tot 2009 – si unul din Chile, Sauvignon Blanc „El Emperador” 2009. Alexandrion Group este si el prezent cu Colombard „Montrouge” 2009, in vreme ce Portugal Trading va aduce un frizzante, Torricello Secco „Bianco Emilia Frizz” 2009, un italian linistit, Fiano di Avellino „DonnaChiara” 2009, dar si un portughez veritabil, Vinho Verde „Arca Nova Branco” 2010.

Cele 23 de vinuri vor putea fi testate in 12 locatii din Bucuresti. Cei care nu vor sa renunte la escapadele in Centrul Istoric  al Capitalei vor putea gasi vinurile la „Charme” (str. Smardan nr.12), la „1000 de Chipuri” (str. 11 Iunie, nr. 17), la „Corelli Winebar” (str. Smardan nr. 28) si la „Cafeneaua Carada” (str. Eugeniu Carada). Pentru ceilalti amatori, vinurile pot fi degustate la „Rodon” (str.Jean Louis Calderon nr. 16), la Nargila Grill&Bar (str. Bibescu Voda nr.1), la „Caffe Tabiet” (str. Avrig nr. 29), la cele doua locatii ale restaurantului „Thalia” (str. Cuza Voda nr. 179 si str. Sevastopol nr. 8 ) si in cele trei locati pe care le detine „Trattoria Verdi” (str.Popa Nan nr. 140, str. Piscului nr.10 si str.Aviatorilor nr.19).

Publicitate
IPPU

Cei care vor comanda vinurile prezente in campania „Vara in Alb” vor avea, pe langa bucuria degustarii unor vinuri de calitate, si sansa de a castiga premii surpriza, oferite de „Accesorii Vin” ( www.accesoriivin.ro ) si de ceilalti parteneri ai evenimentului.

„Vara in Alb” nu reprezinta un punct final in campania de promovare a vinului initiata de Vinul.Ro. In luna septembrie se va desfasura a treia etapa a acestui eveniment, „Toamna in Rosu”.