Transferuri “high class” la Halewood

Compania Halewood Romania a inceput cu dreptul campania de toamna a acestui an, producatorul de vinuri consolidandu-si sectorul uman prin angajare a doua nume “de clasa mondiala”: Stephen Bennett si Alberto Antonini.
Potrivit lui Dan Muntean, directorul general Halewood Romania, Alberto Antonini se va ocupa exclusiv de culturile de vita de vie si productia de struguri, iar Bennett va coordona partea de vinificatie.

Publicitate
Ravago

Alberto Antonini este coproprietar al companiei Matura, unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din Italia. Oenolog de meserie, Antonini a impus un nou curent sectorului vitivinicol italian, datorita notiunilor sale revolutionare legate de cultura vitei de vie pana la ambalarea si prezentarea vinurilor pe piata. Antonini a studiat la Universitatea Davis, la “Universite de Bordeaux” si la Universitatea din Florenta. Inainte de a infiinta compania Matura, italianul a colaborat cu succes cu producatori importanti din Peninsula, precum Antinori, Frescobaldi si Col d’Orcia, el fiind principalul “vinovat” pentru renumele vinurilor Tignanello si Giacomo Tachis.
Despre vinul romanesc, Antonini considera ca acesta poate avea un viitor daca este promovat cu ajutorul unui brand de tara si daca se renunta la legislatia mult prea stufoasa care ingreuneaza munca viticultorilor. “Romania are potential din punct de vedere vitivincol, insa este foarte mult de lucrat. In urma cu douazeci de ani tari precum Chile si Argentina nu prezentau nici un fel de garantie pe piata vitivinicola internationala, iar astazi vinurile produse aici sunt printre cele mai bune din lume”.

Ca vinificator Alberto Antonini activeaza pe cinci continente, avand proiecte de colaborare in tari din Europa, America de Sud, America de Nord, Africa de Sud si Australia. Dupa o sesiune de degustari a vinurilor sub semnatura lui Antonini, renumita publicatie Suday Times descria aceste vinuri ca fiind “irefutabil, cele mai bune vinuri italiene din perioada post-moderna”.

Publicitate
Oprisor

Cea de-a doua achizitie a celor de la Halewood este Stephen B. Bennett. oenolog din Adelaide, sudul Australiei. Stephen Bennett are 46 de ani si a absolvit Universitatea Adelaide, sectia Biochimie si Chimie Organica. A fost sef de crama in sudul Australiei, colaborand ca asistent la Institutul de Cercetare al Vinului din Australia. A fost director de productie in McLoren Vale si inspector de export. Incepand cu anul 1988 a activat pe postul de consultant independent in oenologie. Intre 1993 si 1999 a colaborat cu producatori din Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Moldova si Macedonia. In Romania, a supervizat procesul de modernizare si retehnologizare a procesuluide vinificatie de la Murfatlar SA.

“Vinurile rosii produse in Romania pot face fata concurentei pe piata externa, insa vinurile albe de aici sunt mai slabe calitativ, deoarece producerea unor astfel de vinuri presupune un plus de atentie si investitie, lucru ce nu se prea intalneste aici”, a declarat Bennett. “Colaborarea inceputa cu Halewood este o provocare pentru mine si sper ca rezultatele sa fie unele de succes. Ne dorim produse de calitate constanta si consistena”, a incheiat Bennet, precizand ca va pastra tendinta de vinificare care a consacrat compania Halewood, insa va cauta sa realizeze un “fine tunning” al acestora.

Compania Halewood Romania a fost infiintata in 1997, de catre Halewood International, mizandu-se pe exceptionalul potential al pietei romanesti de vinuri.

Dupa o investitie totala de peste 10 milioane de dolari Grupul Halewood are astazi 3 subsidiare in Romania (respectiv pentru viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor) in care lucreaza peste 200 de specialiati cu studii si specializari in tara si strainatate.

Grupul administreaza peste 400 ha de vie in trei regiuni viticole majore: Dealu Mare, Podisul Transilvaniei si Murfatlar. Productia medie anuala de vin se ridica la 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare totalizeaza 90.420 de hectolitri.