Trei medalii pentru Romania la Mondial du Merlot 2012

Budureasca a obtinut trei distinctii, doua de aur si una de argint, la concursul Mondial du Merlot, eveniment desfasurat in perioada 20-22 august, in orasul Sierre, Elvetia.

Publicitate
Vinarte

Producatorul din Dealu Mare, singura companie din Romania premiata la acest concurs, a obtinut cele doua medalii de aur cu vinurile Merlot Budureasca 2011 si Merlot Horeca Budureasca (eticheta neagra) 2011, cel de-al treilea vin premiat, Merlot Origini 2011, primind distinctie de argint.

Potrivit organizatorului competitiei, asociatia Vinea, in competitie au fost inscrise aproape 300 de vinuri, provenite de la 160 de producatori din 17 tari. Juriul concursului a fost format din 17 degustatori – experti autorizati, specialisti recunoscuti la nivel international, si jurnalisti de vinuri, Romania fiind reprezentata la acest capitol de Constantin Croitoru si de Valeriu V. Cotea, ca delegat din partea Organizatiei Internationale a Viei si Vinului.

Publicitate

La aceasta editie a Mondial du Merlot nu au fost acordata nici o Mare medalie de Aur, fiind distinse cu medalii de aur 25 de vinuri, iar cu argint, 64.

Rezultatele concursului Mondial du Merlot pot fi gasite aici.