Trofeul Someleriei 2006 – sustinut de Grupul Halewood

«Trofeul Someleriei 2006», organizat de Fundatia Europeana de Invatamant Hotelier Turistic prin Clubul National al Someleriei, se desfasoara in perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2006 la Pivnitele Rhein & Cie din Azuga, proprietatea Grupului Halewood Romania. Concursul, care cuprinde o etapa de informare si una de testare si certificare, se va incheia cu faza finala, in perioada 27-30 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Halewood, pana la momentul decernarii premiilor, Grupul Halewood Romania organizeaza in total cinci sesiuni de pregatire, care se desfasoara pe parcursul a patru zile fiecare si la care participa personal din HoReCa de pe intreg teritoriul tarii. Participantii la competitie au posibilitatea de a parcurge subiecte de interes maxim pentru meseria de somelier, iar partea teoretica este completata de probe practice, precum decantarea vinurilor si degustarea lor. Cursantii vor primi carti de specialitate si alte materiale didactice, cat si accesorii specifice lucratorilor din HoReCa.

Tematica sezonului de pregatire mai cuprinde : vizitarea Pivnitelor Rhein, degustare de vin spumant, specificatii legate de activitatile de marketing si de somelier, informatii despre lumea viei, a vinului si despre productia viticola, precum si reguli de servire, asociere a bauturilor si analiza meniurilor. Nu vor lipsi nici prezentarile de vinuri din portofoliul de import al Cramelor Halewood.

Cursurile sutinute de profesori de specialitate din unitatile de invatamant superior, impreuna cu informatiile aduse direct din realitatea domeniului de catre somelierii Cramelor Halewood fac din Trofeul Somelariei 2006 un eveniment de referinta pentru toti cei care participa.

« Consideram ca munca somelierului este cea care desavarseste tot parcursul pe care il are vinul de cand pleaca din vie, sub forma strugurelui din cos, si pana ajunge in paharul consumatorului. Prin modul in care somelierul ii prezinta acestuia vinul, contribuie la succesul sau la esecul unei sticle de vin, a unei marci, a unui producator, in cele din urma. Avem responsabilitati mari si de aceea dorim sa impartasim din cunoasterea noastra si celor interesati sa-si consilieze si serveasca bine clientii », afirma Alfred Binder (foto), somelier Cramele Halewood. « Participantii cei mai receptivi si mai bine pregatiti vor fi premiati de Cramele Halewood, dar cea mai mare bucurie este aceea ca, in final, castigam cu totii : cei care producem, cei care servim si cei care consuma », mai afirma Binder.