Trofeul Someleriei Cramele Halewood 2007

Pentru al doilea an consecutiv, Cramele Halewood sprijina Clubul National al Someleriei din Romania in vederea organizarii Trofeului Someleriei, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit comunicatului, dupa succesul inregistrat anul trecut – cand peste 80 de participanti au trecut prin etapele de pregatire desfasurate la Pivnitele Rhein & Cie 1892 Azuga, si datorita interesului ridicat pentru editia din acest an – organizatorii au hotarat desfasurarea unor preselectii nationale in 6 orase aflate in zone diferite ale tarii.

Publicitate
IWCB

Primele preselectii au avut loc in Azuga, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta, la care au participat candidati din HoReCa atat din orasele gazda, dar si din zonele invecinate. Urmatoarele vor avea loc in Bucuresti (9 octombrie 2007, Restaurant Casa Iancului) si Bacau (12 octombrie 2007, Restaurant Milenium).

Cei 25 de candidati selectati vor beneficia, in perioada 28 – 30 octombrie, de o sesiune de pregatire pentru semifinala si finala Trofeului, organizata la Pivnitele Rhein & Cie 1892 Azuga.

Publicitate

Semifinala se va desfasura in data de 31 Octombrie la Pivnitele Rhein & Cie 1892 Azuga, iar finala in 1 noiembrie la Bucuresti, in Amfiteatrul „Marian Bugan” din cadrul THR-CG.

Castigatorul de anul trecut a fost premiat cu o excursie la Vinexpo, Targul de Vin de la Bordeaux, si ulterior a fost angajat de unul dintre producatorii de top din Romania. Anul acesta, marele premiu consta intr-o vizita la renumitul producator spaniol Torres, considerat de revista de specialitate Wine Enthusiast „Producatorul european al anului 2006”.

«Consideram ca munca somelierului este cea care desavarseste tot parcursul pe care il are vinul, de cand pleaca din vie, sub forma strugurelui din cos, si pana ajunge in paharul consumatorului. Prin modul in care somelierul ii prezinta acestuia vinul, contribuie la succesul sau la esecul unei sticle de vin, a unei marci, a unui producator, in cele din urma», declara Alfred Binder, Brand Manager Cramele Halewood.