Turneul kWine de Merlot – vineri, 2 martie, restaurantul Thalia

Cea de-a doua editie a Turneului kWine, degustare-eveniment ce se va desfasura vineri, 2 martie, va alinia la start cele mai competitive vinuri romanesti produse din soiul Merlot. “Meciurile” vor avea loc la restaurantul Thalia Victoriei (Str. Sevastopol 8, Bucuresti), incepand de la ora 18.00.

Publicitate
IPPU

Pe panoul de concurs al Turneului kWine – singura „competitie de contact” pentru vinuri din Romania – au fost inscrise pana acum la sugestiile publicului Merlot-urile Prince Matei 2008, Rotenberg 2008, Anima 2008, Bacanta 2008, Alira 2009, La Cetate 2009, Domeniul Coroanei Segarcea 2008, Prince Mircea 2008, Menestrel 2008, La Putere 2009 si Prince Stirbey 2008, alaturi de acestea urmand a mai intra alte cateva Merlot-uri romanesti.

Pretul unui bilet este de 100 de lei / persoana si include degustarea si dreptul de jurizare a „combatantilor”, precum si un bufet asortat format din: arancini alla siciliana (bile de orez cu parmesan umplute cu ragu de carne roșie), mini plescavita cu sos aivar, bulete de cascaval, dovlecei cu ragu de legume si branzeturi la cuptor si chiftelute cu cartofi si ficat de porc.

Publicitate
IPPU

ATENTIE! Pentru aceasta etapa, numarul de locuri este limitat la 20, asa incat rezervarile timpurii sunt recomandate. Pentru a va rezerva un loc, dati un e-mail la roxana@vinul.ro.

La fel ca la prima editie a “Turneului kWine”, si cea de-a doua editie se va desfasura dupa modelul competitiilor sportive in sistem eliminatoriu. Ea va lua forma unei degustari, in cadrul careia arbitrii – pasionati de vinuri, clienti ai restaurantului, reprezentanti ai producatorilor de vinuri – vor alege vinul preferat. In fiecare dintre aceste “infruntari” vinurile vor fi degustate in orb, doua cate doua, iar publicul va vota Merlotul preferat din fiecare pereche. Vinul cu cele mai multe voturi va fi desemnat castigator.

Perechile vor fi stabilite in fata degustatorilor prin tragere la sorti, tinandu-se cont de pretul de raft al vinurilor.

In paralel cu turneul pentru public kWine, vinurile vor fi degustate si jurizate de editorii publicatiei Vinul.Ro, iar descrierile si punctajele vor fi publicate in urmatorul numar al revistei.