Turneul kWine. Prima infruntare: Dealu Mare VS. Bordeaux (galerie foto)

Cinci cupaje premium din Dealu Mare s-au infruntat direct cu cinci vinuri bordeleze de pe acelasi palier de pret, in cadrul primei editii a Turneului kWine, singura “competitie de contact” pentru vinuri din Romania, eveniment ce a avut loc pe 8 februarie la restaurantul Charme.

Publicitate
Oprisor

Degustarea s-a desfasurat dupa modelul competitiilor sportive in sistem eliminatoriu. In cadrul fiecarei “infruntari” au fost degustate in orb, doua cate doua, un vin frantuzesc si unul romanesc, perechile fiind alcatuite in functie de pretul de raft al acestora. Juratii acestor degustari – bloggeri, somelieri, producatori de vinuri sau simpli pasionati – au ales vinurile preferate din fiecare pereche prin vot deschis.

In prima infruntare s-au “luptat” vinurile Lacerta Cuvee IX 2009 (Lacerta Winery) si Reserve Dulong 2009, vinul romanesc fiind votat in unanimitate de catre toti participantii. Cea de-a doua runda a avut ca protagonisti vinurile Chateau Saint Nicholas 2006 si Cuvee Charlotte 2008, vinul produs de SERVE impunandu-se cu scorul de 9 la 5 voturi. Tot un vin romanesc s-a impus si in a treia runda, in timpul careia a crescut si numarul de votanti, Golem rosu 2008 (Crama Basilescu) trecand de Vieux Chateau Gachet 2004, cu 15 la 3.

Publicitate
Oprisor

A patra runda a fost mai echilibrata ca numar de voturi, 8 la 11, cele mai multe dintre sufragii primindu-le Domaine Ceptura Rouge 2008 (Davino), vin ce s-a infruntat cu Chateau de Parenchere Cuvee Raphael 2007. La fel ca in prima “infruntare”, si in cea de-a patra a existat un singur favorit al publicului, acesta fiind Red Artisan 2007 (Domeniile Sahateni), care a trecut de vinul Chateau Dubois Gramont 2008, cu scorul de 18 la 1.

In afara concursului, invitatii au avut ocazia sa deguste in premiera cupajul premium Passarovitz 2009 de la Crama Oprisor, primind explicatii despre vin direct de la creatorul acestuia, oenologul Liviu Grigorica.

In paralel cu turneul pentru public kWine, vinurile au fost degustate si jurizate de editorii publicatiei dupa sistemul de notare Vinul.Ro. Concluziile si punctajele acestei degustari vor fi publicate in urmatorul numar al revistei Vinul.Ro.