Turnir de vinuri la Hilton Diamond Club

Miercuri 23 ianuarie 2008, are loc cel de-al treilea eveniment din seria “Diamond Art & Wine”. Organizat la Athenee Palace Hilton pentru membrii Hilton Diamond Club, evenimentul urmeaza reteta stabilita de George Moisescu, organizatorul evenimentului: o seara, o expozitie de arta, un recital muzical si o degustare de vinuri de cea mai inalta clasa. Vinul.RO este partener media al evenimentului.

De aceasta data, expune pictura Gabriel Pop, unul dintre artistii tinerei generatii devenit o certitudine. Recitalul muzical este sustinut de Distincto, un grup de patru tenori care interpreteaza succese pop in maniera ariilor de opera.

In ce priveste vinurile, partenerul acestui eveniment este Lerida Internetional, unul dintre cei mai importanti importatori de vinuri de pe piata romaneasca, cu peste doua sute de vinuri in portofoliu, care acopera o gama larga – de la segmentul de supermarket pana la cele mai renumite branduri destinate segmentului HoReCa.

Pentru evenimentul din 23 ianuarie, George Moisescu a ales sa organizeze un turnir intre vinuri reprezentand zone viticole europene de marca: Saint Emilion si Chablis din Franta, Montalcino din Italia, Rioja din Spania si Douro din Portugalia.

Membrii Diamond Club vor fi juriul care va stabili ierarhiile, prin punctarea vinurilor in urma degustarii.

Turnirul este condus de somelierii Sergiu Nedelea si Laurentiu Achim.

Claudiu Minea, reprezentantul Lerida International, a facut urmatoarea selectie de vinuri:
– din Franta, Chateau Laroque Saint Emilion Grand Cru Clase si Bovier & Fils Chablis 1er Cru;
– din Italia, Summus de la Castello Banfi (cupaj din Sangiovese, Cabernet Saugvinon si Syrah) si Fontanelle Castello Banfi (Chardonay);
– din Spania, Marques de Caceres Reserva Red (cupaj din Tempranillo, Garnacha Tinta si Graciano) si Marques de Carceres White (100% Viura )
– din Portugalia, Casa Ferreirinha VINHA GRANDE Red (cupaj din Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca si Tinta Roriz) si Casa Ferreirinha VINHA GRANDE White (cupaj din Malvisia Fina, Viosinho ai Gouveio).
Contactat telefonic, Cristian Iordan, presedintele Hilton Diamond Club, a afirmat ca exista un interes crescand al membrilor pentru eveniment si a subliniat decizia Clubului de a continua sirul manifestarilor.