UE intoarce spatele vinurilor organice

stire-vinuri-organiceUniunea Europeana a respins propunerea de a introduce in legislatia ce reglementeaza sectorul vitivinicol o noua categorie de vinuri, aceea a vinurilor organice, lucru ce a starnit un val de nemultumiri in randul producatorilor bio din intreaga Europa. Cea mai mare asociatie a producatorilor de vinuri organice din Europa, Copa-Cogeca, a trimis la inceputul anului catre Comisia Europeana o propunere prin care se solicita crearea unei categorii speciale in reglementarile vitivinicole pentru vinurile organice.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Copa-Cogeca, asociatie ce reprezinta 11 milioane de fermieri europeni si 40.000 de cooperative, a criticat Uniunea Europeana pentru ca nu a luat in considerare aceasta propunere. In propunere se mai solicita micsorarea limitei de sulfiti, aprobarea a patru tipuri de aditivi si interzicerea a cinci tehnici de vinificare.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a precizat ca solicitarea a fost refuzata doar temporar si ca va fi rediscutata in viitorul apropiat in Comisia Europeana.

Publicitate