Ultima generatie de Enomatic, la Arte&Vino

Incepand cu aceasta luna, magazinul Arte&Vino, reprezentantul pentru Romania a marcii Enomatic, unul dintre cei mai renumiti producatori de dozatoare de vin din lume, comercializeaza cea mai noua generatie de dispensere de vin la pahar, Enomatic Elite.

Publicitate
Oprisor

„Acest tip de enomatic nu se adreseaza vinurilor ieftine. El se foloseste pentru comercializarea vinurilor high-end, pe care nu si le poate permite oricine, daca sunt vandute la sticla. Vanzarea acestor vinuri scumpe la pahar cu ajutorul Enomatic Elite faciliteaza accesul acestora catre o categorie mai mare de oameni, contribuind si la cresterea profitului si notorietatii restaurantului”, afirma somelierul Marian Timofti, proprietarul magazinului Arte&Vino.

Comparativ cu modelele anterioare, Enomatic Elite reprezinta o inovatie in domeniu, fiind primul aparat de acest tip ce nu are nevoie de un tub de azot sau de alt gaz, folosit pentru evitarea oxidarii vinurilor. „Enomatic Elite dispune de un generator de argon sau de azot, iar cei care cumpara acest sistem nu mai trebuie sa inlocuiasca tuburile de gaz periodic”, mai spune Marian Timofti.

Publicitate
Oprisor

Noile aparate Enomatic au o capacitate de opt sticle, impartite pe doua categorii de temperatura, pentru vinuri albe si rose si pentru vinuri rosii. De asemenea, Enomatic Elite dispune de un control strict al temperaturii, al umiditatii, al cantitatii ce urmeaza a fi comercializata si al igienei, fiind, potrivit proprietarului Arte&Vino, „omologate la nivel international, inclusiv in SUA si Asia”.  Unui vin deschis si introdus in Enomatic Elite ii sunt garantate caracteristicile organoleptice intre 3 saptamani si o luna.

Cu toate ca noul model Enomatic are un pret destul de ridicat, Marian Timofti sustine ca investitia isi merita efortul: „Costa mult si se amortizeaza destul de greu, insa cu ajutorul acestui dozator de vinuri poti sa oferi posibilitatea clientilor de a alege un vin, fara sa fie obligati sa bea o sticla intreaga, fara sa fie obligati sa consume ce vor ceilalti comeseni. In acelasi timp, clientii pot opta pentru mai multe vinuri la o masa si sa nu il coste prea mult”.

Calitatea aparatelor Enomatic este garantata atat de popularitatea lor la nivel international, cat si de parteneriatele semnate de producator cu Riedel, cele mai apreciate pahare de vin din lume, si cu publicatia britanica Decanter, care foloseste dozatoarele Enomatic la toate prezentarile de vin facute.