Un nou concurent pe piata vitivinicola – Aurelia Visinescu aduce “Fontana di Vini”

Un nou producator de vinuri se pregateste sa atace piata vitivinicola din Romania. Societatea se numeste “Fontana di Vini”, este o afacere de familie cu 2 asociati: Aurelia Visinescu, fost vinificator principal la Halewood Romania si Steve Cacenco, varul sau.

Publicitate
Ravago

“Infiintarea acestei societati reprezinta un vis devenit realitate. Un vis la care nu am avut curajul sa sper. Este o mare provocare atat din punct de vedere managerial – pentru ca oricat am iubi acest produs trebuie sa fie totusi o afacere – cat si din punct de vedere tehnic”, declara Aurelia Visinescu.
Crama este situata in Dealu Mare intre Tohani si Sahateni, unde, potrivit Aureliei Visinescu, potentialul zonei este maxim. “Acum suntem in curs de investitie, avem un proiect aprobat cu Agentia Sapard in valoare de 1,3 milioane Euro, care urmeaza a fi finalizat in toamna acestui an”, precizeaza Visinescu.
Crama va fi dotata cu utilaje moderme din inox atat pentru vinificatia strugurilor albi si negri, cu posibiliati de control total al temperaturii pentru ambele tipuri de vinuri, cu baricuri pentru maturare si depozit de produse finite. Linia de imbuteliere automata de 1.500 sticle pe ora va avea o capacitate de productie de circa 1.000.000 sticle .
Productia va incepe in toamna acestui an, primele vinuri urmand a fi introduse pe piata la inceputul anului 2007. “Ne vom axa in principal pe producerea de vinuri rosii seci, insa vom acorda o atentie deosebita si vinurilor albe”, a mai specificat Aurelia Visinescu.
Ca stil, “Fontana di Vini” va produce vinuri moderne, fructuoase, cu caracter pronuntat de soi, precum si vinuri complexe, cu maturare in baricuri si tehnici de productie diferite. Soiruile folosite vor fi cele din zona Dealu Mare: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feateasca alba, Feteasca regala, Sauvignon blanc, Pinot gris si Muscat Ottonel.

2006 – productie mica, concurenta acerba

Publicitate
IPPU

Potrivit Aureliei Visinescu, anul 2006 va fi un an foarte dificil pentru producatorii romani, din cauza productiei extrem de scazute dar si din cauza concurentei tot mai acerbe din partea producatorilor straini ce au intrat pe piata in ultimul timp.
“Trebuie sa recunoastem ca este si o lipsa de pricepere in ceea ce se numeste “managementul viei ” pentru ca in acelasi areal au fost vii cu productii normale si vii fara nici un strugure”, a declarat Visinescu, precizand ca problema majora o constituie starea extrem de proasta a plantatiilor cu vita de vie, in continua degradare.
“Anul acesta se pune problema de supravietuire si de pastrare a clientilor prin onorarea comenzilor. Eu insa cred ca producatorii seriosi vor reusi sa depaseasca aceasta perioada”, a incheiat Aurelia Visinescu.