Un pahar de vin poate ajuta la mentinerea greutatii ideale

fem1

Publicitate
Domeniul Bogdan

Femeile care au o greutate normala s-ar putea mentine in forma consumand un pahar de Pinot Noir pe zi, se arata intr-un studiu citat de Daily Mail.

Cercetarea a fost realizata pe aproape 20 de mii de femei carora le-au fost analizate obiceiurile de consum pe o perioada de timp indelungata. Cercetatorii au descoperit ca participantele la studiu care obisnuiesc sa bea un pahar sau doua de vin pe zi tind sa se ingrase mai putin decat cele care obisnuiesc sa bea bauturi usoare sau apa minerala.

Publicitate
IPPU

Studiul, care a aparut in revista Archives of Internal Medicine, a urmarit 19.220 de femei cu varsta de peste 38 de ani timp de 12,9 ani.

Un procent de 41,3% dintre femei au castigat in greutate in aceasta perioada. In medie, femeile care nu obisnuiau sa bea s-au ingrasat in cei aproape 13 ani cu 3,64 de kilograme, in timp ce femeile care aveau aceasta obisnuinta, s-au ingrasat cu 1,59 kg.

Studiul a mai relevat ca nu toate varietatile de alcool au acelasi efect asupra corpului, potrivit Daily Mail. Berea si lichiorul puternic tind sa aiba consecinte mai drastice asupra siluetei feminine decat vinul.

O teorie avansata de cercetatori este aceea ca ficatul celor care beau in mod constant elimina alcoolul prin transformarea energiei in caldura, nu in grasime, se mai arata in concluziile studiului. Daca o femeie consuma 120 de calorii dintr-un pahar de vin, potrivit teoriei, marea parte a acestora vor fi arse, dar daca mananca pizza, un procent mai mare din calorii se va transforma in grasime.

Pe de alta parte, barbatii nu slabesc daca beau vin. ABC News arata ca motivul ar fi ca barbatii si femeile au stiluri diferite de consum a vinului: barbatii beau vin la orice ar manca. Femeile, pe de alta parte, substituie alcoolul mancarii, pastrand in acest fel numarul de calorii egal.