Un specialist francez supervizeaza vinurile de Murfatlar

Incepand din această campanie, echipa de oenologi de la Murfatlar este condusa de Philippe Bonnet, reputat oenolog francez detinator al unei diplome in viticultura la Montpellier si specializat in comercializarea si marketingul vinului, se arata intr-un comunicat al Murfatlar Romania SA.

Publicitate
Ravago

«Acum cativa ani ne-am propus sa dezvoltam piata vinurilor seci si am reusit aducand primul oenolog strain in Romania, de origine australiană. Oenologul francez Philippe Bonnet reprezinta o alegere fireasca, naturala, din doua mari motive», afirma Radu Morar, directorul de marketing al companiei. «In primul rand, noile tendinte indica dezvoltarea pietei de vinuri rosii, iar in al doilea rand, in contextul integrarii Romaniei, vinurile noastre trebuie sa concureze cu celebre vinuri europene din Franta, Italia sau Spania. Philippe Bonnet este renumit pentru vinurile sale rosii, obtinand de-a lungul timpului numeroase distinctii: premiul de excelenta pentru Coteaux du Languedoc si Marele premiu de excelenta pentru Cantagals Rouge 2001» , afirma Radu Morar.

Specialistul Philippe a creat, in 1984, o linie de imbuteliere a vinurilor “Bag in Box” iar in 2000 a dezvoltat o noua metoda de fermentare a vinului. A ocupat functia de director al mai multor cooperative viticole (printre care Cooperativa viticolă Lirac en Cotes du Rhone si Cooperativa viticola S.C.A.V. din St. Jean de la Blaquiere), unde a infiintat crame si a oferit consiliere in plantarea viilor. De asemenea, pana la acest moment, a ocupat diverse functii precum responsabil de crama, reprezentant comercial pentru export de vinuri si responsabil tehnic pentru materialul viticol.

Publicitate
IPPU

Murfatlar a investit în ultimii 5 ani peste 12 milioane de euro in tehnologie si în septembrie 2002 Murfatlar a devenit prima societate viti-vinicola din Romania certificata conform standardului de calitate ISO 9001:2001 pentru sistemul de management al calitatii si pentru sistemul HACCP de asigurare a securitatii in domeniul alimentar.

Producţia de struguri din acest an a companiei Murfatlar Romania este estimata la circa 23.000 de tone. Murfatlar detine 160 de medalii la concursurile internationale de vinuri.