Usturoi negru si vinete albe, noutati in preparatele restaurantelor din Bucuresti

p012_1_01Centrul de Invatamant Turistic a organizat, pe 24 martie, un workshop dedicat prezentarii de ingrediente noi pe piata romaneasca.

Printre sortimentele prezentate s-au numarat somon salbatic, dorada, carne de vita maturata, specialitati de miel, usturoi negru, flori comestibile, vinete albe, salpicon, alge, Steviosida, germeni de soia, alfa-alfa, topinambur, mango, papaia, anghinare, sucrine, frunze cu aroma de stridii, stridii, scoici Saint-Jaques in cochilie sau decochiliate, razor clams, scoici de golf sau scoici de mare sau crab norvegian.

Potrivit unui comunicat de presa, aceste sortimente se vor regasi si in preparatele din restaurantele de lux din Bucuresti.

Acesta este primul dintr-o serie de manifestari organizate de Centrul de Invatamant Turistic in scopul de a mari calitatea si competitivitatea gastronomiei romanesti, prin introducerea de ingrediente naturale si superioare din punct de vedere calitativ, se mai arata in comunicat.