Vă invităm (și la propriu) în “călătoriile Vinul.Ro” din 2016: un calendar prescurtat al evenimentelor

Calendar cover 1În fiecare lună, în prima jumătate a anului 2016, echipa Vinul.Ro va vizita câte o regiune viticolă, pentru a aduce în atenția publică “oamenii, locurile și vinurile” de acolo – atât prin articole, interviuri, reportaje și imagini, cât și la propriu, prin aducerea de vinuri reprezentative din fiecare loc și invitarea oamenilor care stau “în umbra vinurilor” la întâlniri directe cu publicul. Întâlniri eno-gastronomice colocviale dar culturale realizate și promovate împreună cu CityBest.Ro, site de recomandări și actualități din cele mai bune restaurante, și în care se va mânca, se va povesti și se vor (re)cunoaște valorile fiecărei regiuni:

Publicitate
Excursii

* În ianuarie va fi Dealu Mare, în februarie va fi Moldova, de la Vrancea până sus, dincolo de Iași, în martie va fi Dobrogea, apoi Oltenia și Muntenia în aprilie, după care, în mai și iunie, vom merge să aducem aproape de cititori Banatul, Transilvania și Crișana. Desigur, pe parcursul primei părți a lui 2016 nu-i vom uita nici pe frații de peste Prut, cu ale lor crame mici și mari care deja încep să (re)scrie istorie.

Calendar posibil coverCercul de Fetească, demers cultural destinat promovării soiurilor autohtone , nu va lua sfârșit, ba dimpotrivă: trimestrial, vom continua să organizăm întâlniri așa cum i-am obișnuit pe prietenii Feteștilor, Tămâioaselor, Busuioacelor șamd – cu muzică live, socializare și degustări.

Publicitate
IPPU

Anul acesta, simultan cu Good Wine din primăvară, va avea loc, din nou, Forumul Vinul.Ro – reuniune a profesioniștilor și pasionaților care au legături cu vinul. Prin prezentări, degustări, conferințe și dezbateri vom încerca, din nou, să punem la un loc exemple, idei și pasiune din care să se cristalizeze noi energii pentru piața vinului de la noi. Un program mai detaliat și lista temelorși a vorbitorilor vor fi date publicității pe măsură ce ne apropiem de eveniment.

Avem toate motivele să credem că finalul de mai – începutul de iunie va deveni un nou reper în calendarele iubitorilor de gusturi bune de la noi și din alte țări, căci vom aduce în România “gusturile Levantului”, sub forma unui eveniment multicultural: vinuri, mâncăruri și alte arte din această parte a lumii se vor desfășura în fața publicului românesc interesat de trăirea unor experiențe multisenzoriale “din Răsărit”, la „Treasures of the East / Comori din Răsărit”.

Iar dacă tot vorbim despre savorile lumii, Atelierul de vinuri by Vinimondo” – serie de evenimente de explorare gustativă și educativă a marilor regiuni, stiluri, vinuri și branduri ale lumii disponibile în România – va continua și în 2016, aproape lunar, așa cum v-am obișnuit.

Toamna va veni bogată, sperăm. Așa încât Gala Premiilor de Excelență Vinul.Ro, într-un nou format, ne va da ocazia să adresăm din nou reverența cuvenită celor mai bune crame din România, prin decernarea – pentru a opta oară consecutiv – a Premiilor revistei noastre.

Desigur, acestea sunt doar o parte dintre planurile pe care le-am gândit pentru 2016. Dar vor avea loc și alte activități, unele surpriză. Vom continua să stârnim dezbateri pe care le dorim cât mai fecunde, să publicăm articole și să popularizăm crame, vinuri, mâncăruri, destinații turistice sau diverse evenimente. Pe toate, le veți regăsi la timpul potrivit pe site-ul nostru, pe profilul de Facebook Vinul.Ro (haideți, Like cu curaj!) și în grupul “Cercul de Fetească” (poftiți, nu mușcăm!) de pe aceeași platformă de socializare și în paginile revistei tipărite (la care, apropo, vă invităm foarte serios să vă abonați).
___
* Acei prieteni ai revistei noastre care au dorința, timpul și banii ca să însoțească echipa Vinul.Ro în călătoriile lunare de documentare prin diferite regiuni viticole sunt invitați să ne scrie din timp, ca să-i ținem la curent cu programul exact al vizitelor și ca să-i ajutăm cu organizarea. Nu va fi chiar “Odiseea spațială 2016” dar suntem convinși că împreună ne va fi mai plăcut 😉
Același sfat îl adresăm și posibililor sponsori care ar dori să se asocieze demersului nostru!

Calendar over posibil 2