Valeriu Cotea

Duminica, 25 iunie, oamenii si autoritatile Vrancei l-au sarbatorit pe acad. Valeriu Cotea. Locul ales, Vidra, poarta Vrancei, este localitatea in care in urma cu opt decenii s-a nascut acest invatat in stiinta si arta vinurilor romanesti.

Publicitate
Ravago

Din partea Academiei Romane au participat: acad. Ionel Haiduc, presedinte, acad. Marius Sala, vicepresedinte, acad. D. R. Popescu, director general al Editurii Academiei Romane si acad. G. Mihaila. Acad. Cristian Hera si Gheorghe Sin, membru corespondent, au reprezentat atat Academia Romana, cat si Academia de Stiinte Agricole.

Caldura cu care a fost sarbatorit la Centrul Cultural din Vidra este greu de imaginat. Vrancea, acest teritoriu cu o traditie de secole care a dat personaje ce au intrat in istoria tarii noastre (de la Stefan cel Mare la primul razboi mondial si pana la rezistenta anticomunista), l-a pus pentru posteritate si pe acad. Valeriu D. Cotea, alaturi de alti eroi din familia Cotea.

Publicitate
Oprisor

Acad. Ionel Haiduc a evocat personalitatea acestui membru al Academiei Romane care, in finalul sarbatoririi, ne-a fermecat atunci cand ne-a purtat de la vremurile apuse la cele prezente. Ne-am bucurat ca am fost adoptati si noi, delegatia Academiei Romane, de aceasta uimitoare tara a Vrancei.

Acad. Marius Sala