Vamesii belgieni au distrus un transport de „California Champagne”

Saptamana trecuta, lucratorii din cadrul Serviciului de vama belgian au distrus peste 3.200 de sticle de vin spumant Andre, produs in California, potrivit Decanter.com. Marca „Andre” apartine grupului Gallo si poarta pe eticheta brandul de „California Champagne” („Sampanie din California”), lucru interzis de catre legislatia franceza si cea europeana privind normele de producere si etichetare a vinurilor, deoarece aceasta marca nu o pot purta decat vinurile produse in renumita regiune franceza. Celelalte vinuri care poarte marca „Champagne” sunt considerate de catre autoritatile europene ca fiind falsuri. Vinurile spumante „Andre” nu sunt singurele spumante americane ce poarta denumirea de „Champagne”.

Publicitate
Excursii

Actiunea de confiscare si distrugere acestui transport de vinuri a fost aplaudata de foarte multe organizatii vitivinicole din Europa, inclusiv de catre Camera de Comert din regiunea Champagne (CIVC). „Din momentul implementarii acestor reguli legislative, agentii vamali au confiscat si distrus mii de sticle de vin ce purtau numele de Champagne si erau produse in Statele Unite, Rusia, Armenia, Brazilia sau Etiopia”, a precizat Bruno Paillard, presedintele CIVC.

Susan Hensley, reprezentanul companiei E&J Gallo a declarat ca producatorul american respecta si adera la legislatia europeana privind normele vitivinicole si ca pe viitor nu va mai vinde produse cu marca „California Champagne” pe teritoriul Uniunii Europene.

Publicitate
IPPU