Vara indiana cu Coffee Break la Tasting Xanadu Menu & Oprisor Wines (galerie foto)

Terasa restaurantului Xanadu din Strada Sfantu Stefan nr 20, Bucuresti, a fost neincapatoare cu ocazia primului eveniment Wine & Dine organizat de Vinul.Ro in aceasta “vara indiana” de sfarsit de septembrie. Tasting Xanadu Menu & Oprisor Wines a adus in fata amatorilor de gusturi deosebite nu doar cateva dintre vinurile albe de top producatorului mehedintean, ci si un program artistic foarte bine asortat, in interpretarea Dianei si a lui Robert, componentii formatiei Coffee Break Band.

Oaspetii au putut studia, astfel, in atmosfera primitoare a terasei Xanadu, cateva asocieri eno-gastronomice mai rar intalnite:

Carpaccio de caracatita pe pat de rucola, cu dressing de lamaie si ulei de masline, impreuna cu White Zinfandel Caloian 2011 (unul dintre cele mai interesante si in acelasi timp apreciate vinuri albe de la Crama Oprisor, fiind produs din struguri rosii)

Sepie catalana cu pomodorini, usturoi si sos rosu, alaturi de un duo de risotto (alb si negru), impreuna cu Rusalca Alba 2011 (cupajul din 4 soiuri de struguri realizat de creatorul de vinuri Liviu Grigorica imbina intr-un intreg armonios, complex si expresiv calitatile soiurilor Pinot gris, Chardonnay, Sauvignon blanc si Riesling de Rhin)

Piept de pui mediteranean cu sos pesto, mousse de vanata si cartofi la cuptor cu rozmarin, alaturi de Chardonnay La Cetate Miracol 2011 (care reuneste valentele unui soi international de renume cu notele specifice ale podgoriei oltenesti, pentru a da nastere unui rezultat inzestrat cu propria personalitate)

Daca ar fi de judecat succesul unui astfel eveniment dupa durata sa, atunci am putea spune ca seara de la Xanadu a fost un succes, caci – desi programata in mijlocul saptamanii – degustarea s-a prelungit pana catre miezul noptii.