Vestitor de Oprisor (Advertorial)

„Povestea colectiei Cupola Sanctis a inceput cu trei vinuri in editii limitate – Sfantul Gheorghe, Sfantul Dumitru si Sfanta Ana. Un demers care si-a dorit sa reprezinte o plecaciune in fata celui mai adanc si intim aspect al Olteniei Profunde – credinta“. Din credinta pentru vin si pentru lucrul bine facut s-a nascut si vinul Vestitor de OprisorCupola Sanctis 2009, care a venit sa intregeasca linia dedicata celor mai importanti sfinti din credinta crestin-ortodoxa.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Toate vinurile din gama „Cupola Sanctis“ sunt creatii de autor, semnate de Liviu Grigorica si Veronica Gheorghiu, scoase pe piata in serii mici. Fiecare sticla in parte are un ambalaj aparte, perfect pentru a fi oferit in dar la ocazii speciale.

Vestitor de Oprisor Cupola Sanctis (IG Dealurile Olteniei, 13,5% vol. alc, sec) este un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, cu o culoare stralucitoare rosu-bordo, cu reflexii rubinii. Olfactiv, vinul se dezvolta indraznet spre note de condimente, prune uscate, ciocolata si talpa de paine, accentuate de unele note de piatra calda. Gustul de fructe rosii de padure, condiment, vanilie si unt este dens si catifelat, cu taninuri placute si elegante, care dezvolta o structura prietenoasa. Impresionanta este si textura vinului, acesta dand impresia de densitate. Alcoolul este atat de bine echilibrat si in acelasi timp da vinului profunzime si lungime. In ultima parte a gustului, vinul pare ca se aprinde, capatand note de condiment, tabac si cutie de lemn. Postgustul puternic si structurat indica faptul ca vinul are un bun potential de evolutie. Insa, ce atrage cel mai mult la acest vin este acea dualitate a caracterului sau: este prietenos si in acelasi timp sobru si serios.

Publicitate
IWCB