Degustare „en primeur” – Vinurile anului 2006

Miercuri, 22 noiembrie, a avut loc la restaurantul „Casa Iancului” din Bucuresti prima degustarea de vinuri „en-primeur” din Romania, manifestare organizata de www.vinul.ro . Printre participanti (aproape 80 de persoane) s-au numarat cateva nume de marca ale lumii vinului din Romania si reprezentanti ai presei de vin.

Publicitate

In degustarea-prezentare au intrat vinuri productia anului 2006 de la Cramele Recas (Cupaj Muscat Ottonel/Feteasca regala, Sauvignon Blanc, Traminer, Merlot Roze), Carl Reh (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc), SERVE (Sauvignon Blanc – Terra Romana, Cupaj Riesling/Feteasca regala, Merlot – Vinul Cavalerului), Cramele Halewood (Tamaioasa, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon) si Cotnari (Francusa, Feteasca alba). In afara de vinurile producatorii consacrati, au mai fost degustate si vinurile Casei Costello, mic vinificator din Suraia (Vrancea).

Vedetele serii au fost Sauvignon Blanc de la Cramele Recas (acel Sauvignon care te „gadila” intr-un mod placut si care iti ramane in minte mult timp dupa ce l-ai baut. Acid, puternic, o simfonie aromatica de iarba proaspat taiata, citrice si sparanghel) si Pinot Noir-ul celor de la Cramele Halewood (arome calde de fructe de padure, condimente si tutun, nu foarte aspru, dar barbatesc, un vin rotund, cu toate ca este „inca in fasa”). Surprize placute au fost si Tamaioasa vinificata sec a celor de la Cramele Halewood si Pinot grigio – Carl Reh. Nici celelalte vinuri nu s-au lasat mai prejos, insa, pentru a le aprecia la adevarata lor valoare mai trebuie lasate sa se „rotunjeasca” la sticla.

Publicitate
Velvet

Prezenta in numar mare a unui public platitor a fost dovada cea mai limpede ca vinul are prieteni in Romania, ca exista oameni realmente interesati de acest produs.