Vinurile chiliene Misiones de Rengo acum si in Romania

Valentin Ceafalau

Publicitate
Ravago

Producatorul chilian Southern Sun si-a lansat vinurile din gama “Misiones de Rengo” pe piata romaneasca, in cadrul unei prezentari/degustare desfasurate in 22 februarie 2007 la restaurantul “Casa Iancului” din Bucuresti.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Excelentei Sale, ambasadorul Republicii Chile, Carlos Guillermo Parker Almonacid, precum si de prezenta mai multor oameni din lumea artistica, printre care si actorii Victor Rebengiuc si Elvira Deatcu. La eveniment au mai participat reprezentanti ai companiilor implicate in industria viti-vinicola (producatori, distribuitori, comercianti), printre care si Alejandro Perez, director de vanzari pentru Europa si Europa de Est al producatorului Southern Sun, cat si membri ai “Clubului Presa de Vin”. In acordurile muzicii chiliene, participantii s-au putut desfata cu cele mai reprezentative vinuri din gamele Misiones de Rengo (Varietal, Reserva si Cuvee Reserva), sub atenta indrumare a amfitrionului evenimentului, somelierul Sergiu Nedelea, managerul restaurantului Casa Iancului. Acestia au avut posibilitatea sa asocieze vinurile chiliene cu preparate traditionale romanesti, precum carnatii de Plescoi cu fasole boabe si pastrama zvantata de Buzau.

Publicitate
Oprisor

Vedeta serii a fost vinul Sauvignon Blanc Reserva, un vin impresionant, rotund, iesind din tiparele soiului. Delicat si expresiv, vinul impresioneaza prin aromele commplexe de grapefruit, mar si fructul pasiunii si prin postgustul de durata. Acest vin a fost secondat in ierarhia preferintelor de Cabernet Sauvignon Cuvee Reserva (Cabernet Sauvognon 90%, Syrah 5% si Carmenere 5%), un vin cu un gust complex si elegant, cu arome ce amintesc de scortisoara, ciocolata si cirese negre. Apreciate au mai fost si cupajul Cabernet Savignon-Syrah Reserva (vin puternic, soiurile se completeaza rezultand un buchet rotund, cu arome de cirese, ciocolata, tabac si condimente) si Carmenere Varietal, un vin cu un buchet concentrat si arome de mirodenii si stejar, datorate maturarii in baricuri de stejar.

Pe langa aceste vinuri au mai fost degustate si Merlot din gama Varietal (culoare rosie intensa, cu un buchet cu tente de cirese negre, ciocolata si cafea si gust bogat de prune afumate), precum si Sauvignon Blanc – Varietal, un vin viguros, foarte acid, cu arome de citrice si un postgust vibrant.

Vinurile Misiones de Rengo sunt exportate in intreaga lume (70 de tari) si sunt cunoscute consumatorilor din majoritatea retelelor de retail din Uniunea Europeana, acestea fiind cap de afis in tari precum Marea Britanie, Cehia si Germania. Compania Southern Sun se afla printre primii producatori de vinuri din Republica Chile, avand o capacitate de productie de 4,5 milioane de sticle.

In Romania, vinurile Misiones de Rengo sunt importate de compania Vino Vero, firma infiintata la Cluj, la sfarsitul anului trecut, si care are ca actionar compania Match Point SRL, principalul furnizor de chibrituri de calitate de pe piata romaneasca.

One thought on “Vinurile chiliene Misiones de Rengo acum si in Romania

Comments are closed.