Vizita Regala la Pivnitele Rhein din Azuga

In cadrul acestui eveniment, Cramele Halewood au primit certificatul de furnizor al CMSRM I al Romaniei, iar in cadrul dineului a fost refacut Meniul servit la Incoronarea Reginei Maria.

Publicitate
Velvet

Ridicate in 1892 „Pivnitele Rhein & CIE Azuga”, nume predestinat, venind de la faimoasele plantatii viticole romane de pe malurile Rhinului, erau pana in 1945 „Furnisorii Curtii Regale a Romaniei”.
Pivnitele, construite la suprafata, cu pereti dubli si ventilatie naturala, favorizeaza dezvoltarea mucegaiului negru atat de benefic mentinerii unui microclimat constant si ofera conditii propice pentru producerea si invechirea vinului spumant fermentat in sticla, prin metoda traditionala –”Champenoise”.
Cramele Prahova au introdus pivnitele Rhein in circuitul turistic viti-vinicol, prin organizarea degustarilor de vin spumant, dezvaluind arta producerii licorii efervescente care a fost transmisa din generatie in generatie, astfel ca si in secolul XXI se mentin aceleasi tehnici manufacturiere, de sute de ani.
Punctul de atractie il constituie prezentarea propriu-zisa a procesului de fabricatie a vinului spumant, implicit patrunderea in crama – la o temperatura destul de scazuta. Procesul in sine este destul de costisitor, mai ales ca majoritatea operatiunilor executate sunt manuale. De remarcat multitudinea de etape prin care trece aceasta licoare pentru a deveni ceea ce se numeste vinul spumant Prahova Valley.
Cand vremea este frumoasa, degustarea poate avea loc in foisorul din curtea cramei, intr-un decor feeric.