Viena, Vin & Design

Toamna stă la Viena sub semnul vinului si designului: doua teme care au tradiţie la Viena, şi care se exprimă astăzi pe o scenă modernă şi plină de viaţă – ca parte integrantă a culturii şi atmosferei oraşului.

Publicitate
Casa Timis

vin-vienez

Descoperiţi totul despre Viena, Vinul & Designul şi participaţi la concursul cu premii!
Link: http://www.wien.info/ro/shopping-wining-dining/wine

Publicitate
IPPU

Vinul vienez – o poveste de succes

Viena nu este doar o capitală de stat, ci şi o regiune viticolă, ale cărei vinuri se numără printre cele de mare clasă.
De asemenea, proverbialul confort vienez nu poate fi mai prejos. Astfel, la un pahar cu prietenii într-un Heurigen ( http://www.wien.info/ro/shopping-wining-dining/wine/original ) se pot bea vinuri din Bisamberg, Nussberg sau Maurer Berg . Totuşi, imaginea vinului vienez s-a schimbat.

Domeniile viticole moderne sunt conduse de o generaţie tânără de viticultori, care şi-au făcut deja nume bune pe scena vinului vienez. Vinurile lor cum ar fi Riesling, Weißburgunder, „Gemischte Satz” precum şi unele vinuri negre cum ar fi Zweigelt şi Pinot noir se numără deseori printre cele mai bune din ţară, şi multe degustări confirmă că vinul vienez are pur şi simplu un gust „excelent”.

Un semn vizibil al creşterii calităţii vinului vienez, la un nivel nemaiatins până acum, este noua arhitectura pivniţelor de vinuri. În construcţiile noi, moderne, ale pivniţelor de vinuri, viticultorii au condiţii optime de lucru, iar vizitatorii au posibilitatea să deguste vinul vienez într-o atmosferă nouă şi liniştită. ( http://www.wien.info/ro/shopping-wining-dining/wine/wine-new-face )
Dar nu trebuie să vă deplasaţi până la viticultori pentru a întâlni vinul vienez, deoarece a cucerit deja demult oraşul: în multe localuri, de la cele tip Beisl sau winebar ( http://www.wien.info/ro/shopping-wining-dining/wine/wine-in-city ) , până la localurile mondene şi la restaurantele gourmet, vinul vienez este situat în meniul de băuturi chiar în capul listei. Calitate de mare clasă, care creşte chiar în faţa casei…

Viena şi designul

Viena ca şi metropolă multifaţetată a designului din Europa Centrală atrage atenţia prin programul ei plin de viaţă.

Viena este recunoscută de ani de zile ca fiind un teren propice pentru artă şi arhitectură. Diversitatea şi istoria pot fi recunoscute şi astăzi în imaginea oraşului. La momentul actual se inregistrează un apogeu al designului în Viena. În calitatea sa de centru de creaţie în toate domeniile, Viena oferă cele mai bune premise – calmul acestui oraş, care te învăluie, este o caracteristică importantă şi contribuie la atmosfera sa deosebită. Pentru pasionaţii designului exista câte ceva de descoperit la fiecare colţ: începând de la furnizorii K.&K. şi ai curţii, la obiectele de artizanat din liniştea atelierelor vieneze şi până la elementele contemporane.

Recomandări de top

Vienna Design Weeks
În VIENNA DESIGN WEEKS – Săptămâna designului la Viena (1.-11. octombrie) oraşul trăieşte punctul culminant al anului de design. Marile muzee şi instituţii sunt incluse de asemenea în program, alături de magazinele mici şi galerii.
http://www.viennadesignweek.at/2009/front_content.php

Blickfang
După bunul plac se pot face cumpărături la târgul Blickfang (16.-18. octombrie) la MAK unde se pot vedea şi cumpăra articole de modă, bijuterii şi design.

http://www.blickfang.com/wien/the_fair.html