Vin in ritm de vals, la Bucuresti

Austriecii fac vinuri… Mai bine decat multi altii. Vinuri remarcabile, exceptionale, in cantitati mici. Cristaline, stralucitoare, proaspete si minerale, vinificate inedit si total diferit de trendul international. Vinuri care te mangaie prin combinatia ludica, proaspata, profunda, dintre zahar si aciditate.

Pe 26 septembrie, vinurile austriece din podgoriile Cobenzl, Mayer am Pfarrplatz si Rotes Haus vin la Bucuresti, unde se vor prezenta in cadrul  evenimentului “Serata de Vinuri Vieneze”, organizata la Hotelul Marriott. Accesul se face strict pe baza de invitatie.

Evenimentul va fi unul complex, oragnizatorii dorind astfel sa prezinte publicului roman o alta perspectiva a modului de viata vienez. Pe langa prezentarile de vinuri, care-l vor avea ca amfitrion pe Thomas Podsednik (foto sus, in sacou), director Cobenzl, este pregatita si o prezentare de moda, precum un concert al Orchestrei Balului Operei din Viena.

Vinurile care vor fi prezentate in cadrul seratei vieneze sunt:

Grüner Veltliner 2006 Pfeffer – Weingut Wien Cobenzl (potrivit producatorului, este “un vin cu arome concentrate, impresionante de fructe uscate, nuca, condimente si piper, robust, confortabil si un finish stilat”);

Nußberger Edellage Gemischter Satz Classic 2006 – Weingut Rotes Haus (caracterizat drept “un vin tipic vienez! Combinatia perfecta intre Pinot blanc, Pinot gris, Chardonnay si Neuburger, ce impresioneaza prin tonurile de fructe rosii, textura catifelata si postgustul lung”);

Weißburgunder (Pinot Blanc) 2006 Senator – Weingut Wien Cobenzl („un miros cu note de condimente, nuca, elemente vegetale, coaja de paine si iarba. Elegant, echilibrat, cu o aciditate placuta, pe un fond fructuos“);

Riesling Ried Alsegg 2006 – Weingut Mayer am Pfarrplatz („structura seducatoare, tonuri de piersica, finish proaspat, fructuos. Elegant, usor, in stilul Riesling“);

Pinot Noir 2005 Bellevue Reserve – Weingut Wien Cobenzl (“culoare rubinie inchisa, aroma dulce – rom, cocos si vanilie – cu o aura subtila de fructe rosii de padure, gust dulce, cu un fond vegetal, elegant, calduros”)

Chardonnay  Ried Nußberg 2006 – Weingut Mayer am Pfarrplatz (“un vin cu tonuri de fruct bine copt, grapefruit si fructul pasiunii. Plin, cu o textura cremoasa si post-gust prelung”)

2005 Nußberger Edellage Traminer – Weingut Rotes Haus Lieblich („caracteristica olfactica intensa de trandafiri, miere si fructe dulci. Corpolenta armonioasa, potential de invechire senzational“)

In Austria sunt aproximativ 20.000 de producatori de vinuri, existenta financiara a multora dintre acestia fiind conditionata de vanzarea propriilor vinuri direct pe piata, fara intermediari. Cu toate ca mai mult de jumatate din producatorii de vinuri nu detin mai mult de 5 hectare de vie, vinurile acestea sunt competitive la nivel international. Companii vitivinicole mari, cu mai mult de 200 de hectare de vita de vie, sunt foarte putine in Austria, si acestea sunt formate in sistem de cooperativa.