Vin în Volte

Croazierele cu vin nu sunt o noutate. Nu puţini sunt cei care, înainte de a urca pe velier, fac vizite pe la crame, pentru a se bucura de vin mângâiaţi de soare şi de briză. Dar să navighezi pe urmele vinului, să opreşti yachtul pe la diferite crame pentru refill, dar şi pentru experienţe enologice mai greu accesibile, mai rar. Francezii o fac deja, acum e rândul românilor. Este şi motivul pentru care Vinul.Ro va susţine proiectele pe care WTTA – adică  Wheel Travel &Tour Agency – le va oferi, începând cu acest an, celor care vor să îmbine două pasiuni fără margini: vinul şi sailing-ul.

Publicitate
IPPU

Proiectul „Vin în volte” va debuta cu un episod pilot, ce se va desfăşura în perioada 3-10 octombrie. „Haita” – că doar vorbim de lupi de mare, nu??? –  va naviga 7 zile prin Marea Egee. Plecarea va avea loc din Kavala, intorcerea, tot acolo, dar vor exista escale în Thassos, Samothraki şi Limnos, cele mai nordice insule ale Greciei. Traseul pe mare va însuma ceva mai mult de 160 de mile marine. E puţin? Deloc, dacă ne gândim că, şi în condiţii de vânt favorabil, viteza velierului nu prea trece de 8 noduri. Vă gândiţi că e cam frig? Nici vorbă. Conform statisticilor, la început de octombrie vremea e superbă. Temperatura medie este de 22 de grade, cu maxime de 26, temperatura apei este de 23 de grade, iar şansele de ploaie sunt sub 25%. Iar vin va fi din belşug. Pentru că se vor vizita trei crame, în care pasionaţii vor găsi vinuri de calitate. Turul va începe înainte de îmbarcare, cu o vizită la Wine Art Estate, în Drama, cramă situată la 50 de kilometri de locul de îmbarcare. O vizită care presupune un ocol, e drept, dar care merită din plin. În cea de-a treia zi se va ajunge la Melmar Estate, în Samothraki, unde sperăm să mai găsim Mistiko Monopati, unul din cele mai bune vinuri realizate din Malagousia. Iar peste încă două zile vom acosta în Limnos, unde vom încerca vinurile de la Chatzigeorgiou Estate. Ar mai fi multe de povestit despre această experienţă, dar şi despre cele viitoare. Pentru că vor mai fi şi altele: Turul Insulelor Ionice, Turul Cycladelor, Turul Peloponezului. Sau, dacă vreţi, „Vele şi Pahare”, „Vin la Babord” sau „Vin din Pupa”. Pentru că de mări, de yachturi şi de vin bun nu duce lipsă Grecia. Iar noi, WTTA şi Vinul.Ro, nu ducem lipsă de idei. Până una, altă, concentraţi-vă pe primul proiect, „Vin în Volte”. Ale cărui detalii le puteţi studia mai bine pe http://wtta.ro/product/vininvolte/  Welcome on board!

Wheel Travel & Tour Agency este o agenţie cu o experienţă de şase ani în organizarea turismului şi navigaţiei pe mare. Dar oferta lor nu se limitează doar la Mediterană, pentru că pot veni şi în întâmpinarea celor care vor să-şi petreacă vacanţele în Delta Dunării, pe râurile Europei sau în Caraibe.

Publicitate
Oprisor