Vin la Mare: Bilet la distractie pe Litoral! (galerie foto)

IMG_2699Vara acesta, vinurile de calitate si-au luat luat bilete de tratament intensiv pe litoral, din 1 iulie pana pe 1 septembrie, prin programul „Vin’ la Mare”, o oferta pusa la dispozitie de „agentia de turism” Vinul.Ro. Campania de promovare a vinurilor de calitate si a stilului de viata asociat acestora nu putea sa se campeze direct pe plaja, asa ca in program au intrat in regim eno-gastro-distractiv, si uneori si in regim hotelier pentru „degustatorii profesionisti”, trei localuri partenere: restaurantul Toscana, din Constanta, beach-lounge-ul Marttinez, din Mamaia Nord si terasa „La Pescarie”, din Vama Veche.

Publicitate
Oprisor

Restaurantul Toscana a gazduit in luna iulie vinurile de la Cramele Recas, Castel Vinum si Crama Oprisor. Cramele Recas a reusit sa transforme prima petrecere intr-o calatorie interesanta in mai multe dintre tarile producatoare de vin din Europa. Cei prezenti nu au avut nevoie de pasaport pentru a se bucura de vinurile din Italia, reprezentata de spumantele Foss Marai Prosecco Brut si Foss Marai Roos Brut Rose, de Chablis-ul La Chanfleure din Franta sau de vinul special spaniol Nectar Sherry Oloroso, toate din portofoliul importatorului Cramele Recas. Itinerariul a fost completat cu vinurile autohtone Feteasca Regala Sole si Feteasca neagra Selene. Si pentru ca „plimbarea“ sa fie mai placuta, invitatii au avut parte si de un concert de pian, sustinut de catre Madalin Nicolae, dar si de ajutorul a doua atragatoare „insotitoare de bord“, ambasadoarele campaniei.

IMG_8071La Toscana au venit mai apoi vinurile de la Castel Vinum – Feteasca regala Premium, Sauvignon Blanc Premium, Gewurztraminer Premium, Rose Zweigelt, Diamant Selection si Feteasca neagra Selection, care au putut fi degustate gratuit si achizitionate atat la sticla, cat si la pahar, ca de altfel toate vinurile din campanie. La fel ca in saptamana anterioara, participantii la eveniment au avut parte de un concert de pian sustinut de Madalin Nicolae, de explicatiile directorului general Castel Vinum, Marcel Farcas, si de ale MC-ului Cosmin Tudoran, dar si de ajutorul unor incantatoare hostesse. Sejurul pe iulie a fost completat de producatorul Crama Oprisor, care a adus in valiza pentru degustare vinurile Zinfandel Caloian, Rosé Caloian 2012, Sauvignon Blanc La Cetate 2012, Feteasca Neagra La Cetate 2010, Shiraz La Cetate si cupajul alb Rusalca Alba.

Publicitate

Vinurile cu o tinuta mai lejera, de vara, de la Cramele Recas si de la Villa Vinea, s-au mutat mai apoi in beach-lounge-ul Marttinez, din Mamaia Nord, dar au tras o fuga si pe la terasa „La Pescarie“ din Vama Veche. La Marttinez, Recasul a venit cu spumantele alb si rosé Sole, cu vinurile linistite Sole Rose si Sole Chardonnay, dar si cu vinurile Cocosul dintre Vii Muscat si Cocosul dintre Vii Syrah. Invitatul special al serii Recas, DJ Greeg de la ProFM, unul dintre cei doi DJ care au mixat la celebrul eveniment Sensation White, a fost cel care a avut grija ca fundalul sonor sa completeze senzatiile conferite de vinuri. Insa acesta nu a fost singurul DJ care si-a „incordat“ platanele in clinchete de pahare, pentru ca la Marttinez au mai venit si DJ Marius Onuc si DJ Joe, dar si MC-ul Cosmin Tudoran.

La „Pescarie“, dupa muzica buna, cocktail-uri, relaxare si atmosfera de vacanta, oamenii de aici s-au gandit sa aduca alaturi de vin pe a patra dintre arte, si anume teatrul. In proaspat lansatul AmfiTeatru de la Pescarie, in a treia sambata a lunii iulie, a fost pusa in scena piesa Ioanei Paun „Luni- Vineri: 8-16“, un spectacol dupa „Cred ca nu m-ati inteles bine“ de Rodrigo Garcia, in care au jucat actorii Lari Giorgescu si Maria Draghici. De baut a oferit, dupa spectacol, Heinrig Distribution in cadrul petrecerii „Sangria Party“. In afara de cavele Freixenet Cordon Negro Brut si Freixenet Cordon Rosado Brut si de vinurile Mia Freixenet, cei prezenti s-au mai putut bucura si de un „happy hour“ cu premii, constand in bautura.