Vin’ la Mare – o vara de distractie (galerie foto)

vin la mare

Publicitate
Casa Timis

Vara aceasta vinul s-a impus in randul principalelor distractii de pe litoralul romanesc, gratie evenimentelor organizate de Vinul.Ro, in cadrul campaniei „Vin’ la Mare”, in trei dintre cele mai interesante localuri aflate la malul Marii Negre: Marttinez Beach, din Mamaia Nord, restaurantul Toscana, din Constanta si terasa La Pescarie, din Vama Veche.

vinlamare3Rand pe rand, pe la Toscana, restaurant cu una dintre cele mai reusite bucatarii italienesti din sud-estul tarii, au trecut ca sa racoreasca „Serile toscane” producatorii Cramele Recas, Castel Vinum, Crama Oprisor si WineRo. Cramele Recas a propus clientilor acestui restaurant spumantele Foss Marai Prosecco Brut si Foss Marai Roos Brut Rose, Chablis-ul La Chanfleure, vinul special Nectar Sherry Oloroso, precum si vinurile proprii Feteasca Regala Sole si Feteasca neagra Selene, spumantele Sole – alb si rose, Chardonnay Sole, Muscat Cocosul dintre vii si Syrah Cocosul dintre Vii. La Toscana, au venit mai apoi vinurile de la Castel VinumFeteasca regala Premium, Sauvignon Blanc Premium, Gewurztraminer Premium, Rose Zweigelt, Diamant Selection si Feteasca neagra Selection, care au putut fi degustate gratuit si achizitionate atat la sticla, cat si la pahar, ca de altfel toate vinurile din campanie. Tot cu „artileria grea” din portofoliu a atacat si Crama Oprisor, aducand pe litoral vinurile Zinfandel Caloian, Rose Caloian 2012, Sauvignon Blanc La Cetate 2012, Feteasca Neagra La Cetate 2010, Shiraz La Cetate si cupajul alb Rusalca Alba. La randul sau, WineRo a adus in fata numeroasei audiente stranse pe terasa restaurantului Tribun-ul, dar si colectia de vinuri Alira: Rose, Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Pentru ca asocierea vin-mancare sa fie mai placuta, toate petrecerile de la Toscana au fost animate de recitalurile sustinute de pianistul Madalin Nicolae, dar si de cele doua ambasadoare ale campaniei, care au oferit invitatilor vinuri spre degustare.

Publicitate
Casa Timis

IMG_5500La Marttinez Beach petrecerile s-au tinut lant, animate atat de vinurile aduse aici de Cramele Recas, Castel Vinum si de Heinrig Distribution, cat si de DJ-ii si trupele invitate. Cramele Recas a pus pe mesele invitatilor spumantele alb si rose Sole, vinurile linistite, Sole Rose si Sole Chardonnay, dar si vinurile Cocosul dintre Vii Muscat si Cocosul dintre Vii SyrahCastel Vinum a facut senzatie cu aciditatea si prospetimea vinurilor din portofoliu, in timp ce Heinrig Distribution s-a prezentat cu cavele Freixenet, dar si cu vinurile linistite Mia. Fundalul sonor, menit sa completeze senzatiile oferite de vinuri, a fost in cele doua luni si jumatate de „Wine Sensation” asigurat de catre DJ Carlos Campos, DJ Permanent al Barrio Latino din Paris, DJ Greeg de la ProFM, unul dintre cei doi DJ care au mixat la celebrul eveniment Sensation White, DJ Marius Onuc, DJ Joe, dar si de trupele Friends si Publika.

vinlamare1In Vama Veche, la terasa cu cea mai frumoasa priveliste de pe o raza de cativa kilometri – La Pescarie, atmosfera boema a fost creata prin asocierea vinului cu artele. Castel Vinum, Cramele Recas si Heinrig Distribution au adus vinurile, iar partea artistica a venit din partea mai multor trupe de teatru, dar si din partea unor indragite trupe si cantareti de jazz-funk. A nu se crede ca petrecerile au avut un aer scortos. Din contra, distractia s-a dezlantuit asa cum numai in noptile din Vama Veche e posibil, pana la orele diminetii, „de vina” fiind cocktail-urile pe baza de vin si simpaticele barmanite de la Pescarie, care s-au straduit sa faca adevarate acrobatii pentru ca paharele sa ajunga reci si pline la toata lumea.