Vin maturat in bataia valurilor

In domeniul vinului, nimic nu sta pe loc. O demonstreaza si ineditul experiment pus la cale de cei de la Chateau Larrivet Haut-Brion, un AC Pessac-Leognan, care, urmand parca modelul scotienilor, s-au gandit sa-si imbatraneasca vinul in bataia valurilor. Dar nu oricum, ci in primul ocol al pamantului pe la poli pe care il va efectua un velier. Inedita calatorie, al carei start a avut loc pe 27 iunie, la Bordeaux, va dura circa 140 de zile, iar la final, vinul, care provine din recolta 2009 si care a fost tras intr-un baric eco-responsabil confectionat de Radoux, va intra in degustare. Va fi o degustare comparativa, informeaza „La Revue du Vin de France”, pentru ca vinificatorul de la Larrivet Haut-Brion, Bruno Lemoine, a mai umplut doua baricuri identice cu acelasi vin. Unul a fost depus pe fundul bazinului Arcachon, un golf maritim protejat situat la sud-vest de Bordeaux, iar celalalt a ramas in pivnita producatorului. Prin acest experiment, producatorul francez doreste sa vada daca, intr-adevar, marea are o influenta benefica in procesul de maturare a vinului.

Publicitate
Casa Timis