Vinarsul Brancoveanu – taria unui caracter puternic

Cognac, brandy, vinars, distilat din vin – denumirile unei bauturi care, potrivit legendei, s-ar fi nascut greseala. Bautura care se adreseaza celor care apreciaza un gust rafinat, dar ale carei calitati impresionante pot fi descoperite si de neinitiati, deopotriva.

Publicitate
Excursii

Utimul distilat din vin lansat pe piata romaneasca – vinarsul premium Brancoveanu, al companiei Alexandrion Group Romania – s-a lasat descoperit, miercuri, de catre membrii Clubului Presa de Vin, in cadrul unei manifestari organizate la Libraria Carturesti.

Creat dupa principii precum claritatea si echilibrul imbogatite de note exuberante, vinarsul Brancoveanu se adreseaza adevaratilor cunoscatori. Aroma impresionanta ce aminteste de boabele de cafea, gustul ferm si distins, cu tonuri de prune uscate si scortisoara, precum si forma de prezentare, fac din acest distilat un produs remarcabil pe piata din Romania.

Publicitate

Soiurile de struguri din care este preparat vinarsul Brancoveanu sunt soiuri cu buchet fin, soiuri albe cu aciditate ridicata si continut de zahar scazut precum: Zghihara, Iordana, Cramposie, Sarba sau Plavaie. Vinurile obtinute din aceste soiuri sunt atent selectionate si distilate in cazane traditionale din cupru. Distilatele obtinute se matureaza apoi in baricuri de stejar romanesc, proces in urma caruia vinarsul dezvolta aromele sale unice.

Potrivit reprezentantilor companiei Alexandrion, botezarea vinarsului cu numele de Brancoveanu s-a dorit a fi un omagiu adus marelui domnitor al Tarii Romanesti, aprecierea si loialitatea consumatorilor romani fata de aceasta personalitatea a istoriei si culturii romanesti reprezentand principalele motive care au dus la luarea acestei decizii.

Compania Alexandrion Group Romania este prezenta pe piata romaneasca inca din 1994 si este liderul segmentului de brandy din Romania. Avand in prezent 3 unitati de productie si imbuteliere in Ploiesti si Heraclion (Grecia), compania continua sa-si imbogateasca portofoliul prin lansarea de noi game de produse.

Prin Fundatia Umanitara Alexandrion, compania s-a implicat si in sustinerea mai multor manifestari culturale si sociale prin sustinerea unor proiecte de muzica clasica si moderna, cinema (sprjinirea aparitiei filmului „Moartea domnului Lazarescu”), teatru (Festivalul National de Teatru „Artisti pentru Artisit” si Gala Premiilor UNITER), carte etc. De asemenea, alaturi de Carturesti, Alexandrion va sustine prin actiuni si proiecte culturale, sprijinirea conservarii arhitecturii vechi a orasului Bucuresti.