VinCE 2011 – summit international pentru promovarea vinului central-european

Peste 120 de producatori de vinuri din Europa Centrala si de Est isi vor prezenta portofoliul in cadrul summit-ului de vinuri VinCE 2011, eveniment organizat in perioada 19-20 martie in Budapesta, de catre publicatia Decanter Ungaria. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, pana in acest moment singurul producator roman care va fi prezent la expozitie este Agricola Stirbey.

Publicitate
Excursii

Pe langa expozantii de vinuri din Ungaria si tarile vecine, la eveniment mai sunt invitate sa participe si distileriile de palinka din tara vecina, dar si producatori de branzeturi, ulei de masline sau carnati.

In afara de expozitia de vinuri organizata in hotelul, invitatii mai pot asista si la conferintele sau degustarile tematice sustinute de reputati specialisti sau Masters of Wine din intreaga lume. La VinCE 2011 si-au anuntat participarea: Warren Winiarski (California, SUA), Lynne Sherriff MW (Marea Britanie), Sarah Jane Evans MW (Marea Britanie), Denis-Roland Billecart (Champagne, Franta), Olivier Humbrecht MW (Franta), Omar Honigh (Marea Britanie), Istvan Szepsy (Tokaj, Ungaria), Konstantinos Lazarakis MW (Grecia), Rowan Gormley (Marea Britanie), Zsolt Zolyomi (Ungaria), Laszlo Romsics (Ungaria), Sandor Zwack (Ungaria), Sarah Jane Evans MW, Krisztian Grecso (Ungaria), Donald Sinclair Edwards (Marea Britanie).

Publicitate

Acestia vor dezbate in conferintele sustinute teme precum importanta comertului electronic si a internetului in industria vinului, diferentele dintre Lumea Noua si Lumea Veche, aparitia noilor nume de legenda in industrie sau vitivinicultura bio-organica. De asemenea, specialistii invitati vor fi sustine si cursuri de degustare pentru incepatori si pentru profesionisti, cu diferite tipuri de vin sau cu produse provenite din anumite regiuni ale lumii.

Pentru mai multe detalii:
http://www.vince2011.com/

6 thoughts on “VinCE 2011 – summit international pentru promovarea vinului central-european

 1. Am fost anul trecut, ma duc si anul acesta. Este ceva fenomenal, paradisul iubitorilor de vin 🙂

 2. Perfect 🙂 Mi-am luat bilet Winelover, vineri plec din Timisoara cu niste prieteni.
  E ceva de nedescris…Anul trecut am reusit sa gust 150 de vinuri in 2 zile 🙂
  Am 1,95 inaltime si cred ca voi fi cel mai slab de acolo 🙂 deci sunt usor de recunoscut :))

 3. VinCE este un exemplu extraordinar de promovare a vinurilor din tara vecina, asta este scopul evenimentului si nu altul. Este extraordinar ce se intampla acolo si rata particparii producatorilor maghiari, care au inteles ce inseamna promovare. Este adevarat ca si Decanter are un cuvant greu de spus si asta ii si strange pe expozanti. Nota 10 cum laudae pentru acest eveniment, Totusi sa fim cinstiti si sa recumoastem ca promoveaza cu precadere vinurile din Ungaria si sa o lasam mai moale cu promovarea vinurilor din Europa Centrala si de Est.

 4. Asta asa e, dar sa nu uitam ca este la doar a doua editie. Dureaza un pic pana cand va deveni real promotor de vinuri de Europe Centrala si de Est. Dar acesta este scopul si daca o tin la fel cu calitatea in 2-3 ani va deveni ceea ce isi doreste.
  Anul trecut eu am gustat acolo vinuri exceptionale din Franta, Austria, Italia si Davino 🙂 ca restul din Romania (Wine Princess si Recas) m-au cam dezamagit. Pe de o parte nu si-au adus cele mai bune vinuri, desi rar se intampal sa le guste cate un MW, pe de alta parte Cuvee Uberland a fost o dezamagire pentru mine. Poate doar pentru ca stacheta era foarte sus la acest salon. 🙂

  Oricum, merg si anul acesta 🙂

Comments are closed.