VinCE 2013 – vinurile lumii fac escala la Budapesta (8-10 martie)

20120324-IMG_5732Peste 160 de producatori de vinuri si produse conexe din intreaga lume isi vor prezenta portofoliul in cadrul VinCE 2013, cel mai mare summit din Europa Centrala si de Est dedicat vinului, eveniment ce va fi organizat in perioada 8-10 martie la Budapesta.

Publicitate
Telna

Pe langa expozantii de vinuri din Ungaria, Italia, Spania, Turcia, Croatia, Romania, Cipru, Liban sau Georgia, la aceasta expozitie mai sunt mai sunt invitate sa participe si distileriile de palinca din tara vecina, dar si producatori de branzeturi, uleiuri de masline sau produse din carne.

In afara de expozitia de vinuri organizata in Hotelul Corinthia, invitatii mai pot asista si la conferintele sau degustarile tematice sustinute de reputati specialisti sau Masters of Wine din intreaga lume. Anul acesta au confirmat participarea Julia Harding MW, colaboratoarea celebrei Jancis Robinson, „Mister Amarone” Sandro Boscaini, presedintele cramei Masi, renumitul blogger Jamie Goode, Andy Howard MW, somelierul de ape Arno Steguweit, chef-ii norvegieni Trond Svendgard, Hans Kristian Larsen si Mathias Spieler Bugge, fondatorii conceptului „cooking globe-trotter” Flying Culinary Circus, precum si Angela Muir si Caroline Gilby, doua dintre detinatoarele Master of Wine care au participat la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012.

Publicitate
Telna

Acestia vor dezbate in conferintele pe care le vor sustine teme precum diferentele dintre Lumea Noua si Lumea Veche, noile regiuni viticole din Asia sau rolul femeilor in industria vitivinicola. De asemenea, de la VinCE 2013 nu vor lipsi master-class-urile, degustari ghidate de detinatorii titlului MW. Potrivit organizatorilor targului, vor fi degustate, analizate, comparate si dezbatute printre altele si vinuri din Turcia, Liban, Cipru, Armenia si Georgia, mai multe sampanii de top de la Billecart-Salmon si Piper-Heidsieck, vinurile „icon” ale casei Masi, cea care a reinventat termenul Amarone, vinurile lui Gerard Depardieu sau mai multe ape minerale din Germania. Unul dintre atelierele ce vor avea loc la VinCE 2013 va compara Feteasca, in toate formele ei, cu omoloaga ei maghiara Leanyka. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, pana in acest producatorii romani inscrisi la expozitie sunt Avincis, Agricola Stirbey si Nachbil.

Incepand de anul acesta, Vinul.Ro a devenit partener al expozitiei VinCE. Astfel, pasionatii de vinuri interesati sa participe la targul VinCE 2013, pot achizitiona bilete prin site-ul Vinul.Ro, cu o reducere de 10% fata de pretul initial.