VinCE la a treia editie

Peste 100 de producatori de vinuri din Europa Centrala si de Est isi vor prezenta portofoliul in cadrul summit-ului de vinuri VinCE 2012, eveniment organizat in perioada 23-25 martie in Budapesta.

Publicitate
Ravago

Pe langa expozantii de vinuri din Ungaria si tarile vecine, la eveniment mai sunt invitate sa participe si distileriile de palinka din tara vecina, dar si producatori de branzeturi, ulei de masline sau carnati.

In afara de expozitia de vinuri organizata in Hotelul Corinthia, invitatii mai pot asista si la conferintele sau degustarile tematice sustinute de reputati specialisti sau Masters of Wine din intreaga lume.

Publicitate

Anul acesta si-au anuntat participarea Steven Spurier, legendara figura a lumii vinului, organizatorul Marii degustari de la Paris din 1976, renumitul blogger de vinuri Gary Vaynerchuk, Regis Camus si Christian Holthausen, reprezentanti ai casei Piper-Heidsieck, Lyne Sherriff MW (Marea Britanie), Pedro Silva Reis (Portugalia), Bernard Lahouse (Belgia) etc.

Acestia vor dezbate in conferintele sustinute teme precum diferentele dintre Lumea Noua si Lumea Veche, importanta comertului electronic si a internetului in industria vinului, aparitia noilor nume de legenda in industrie sau vitivinicultura bio-organica. De asemenea, specialistii invitati vor fi sustine si cursuri de degustare pentru incepatori si pentru profesionisti, cu diferite tipuri de vin sau cu produse provenite din anumite regiuni ale lumii.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, pana in acest moment singurul producator roman care va fi prezent la expozitie este Agricola Stirbey.

Pentru mai multe detalii:
http://vincebudapest.com