Vincon nu mai are voie sa foloseasca marca “Milcov”

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat castig de cauza societatii Zarea SA in procesul intentat de aceast` societate producatorului Vincon Vrancea, dispunand interzicerea producerii si comercializarii de catre producatorul vrancean a produselor alcoolice sub marca “Milcov”.

Publicitate
Ravago

Potrivit Mediafax, producatorul de bauturi alcoolice Zarea Bucuresti a actionat in instanta compania Vincon Vrancea, pentru utilizarea marcii de vinars “Milcov”, sustinand ca dreptul de proprietate industriala asupra marcii revine societatii Zarea.

In cererea de chemare in judecata, inaintata Tribunalului Bucuresti in aprilie 2005, Zarea Bucuresti solicita ca firma din Vrancea sa nu mai vanda sub marca “Milcov”. Zarea sustinea ca fosta Intreprindere de Vinuri si {ampanie a inceput sa produca vinars fabricat din distilat de vin dupa metoda cognac denumit “Milcov” inca din 1968, marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), pentru clasa “productie”.

Publicitate

In replica, reprezentantii Vincon aratau ca au inregistrat marca la OSIM in 2001, pentru clasa “imbuteliere si transport”.

In 11 ianuarie 2006, magistratii civili ai Tribunalului Bucuresti au dat castig de cauza societatii Zarea si au dispus “interzicerea producerii, comercializarii si oferirii spre vanzare a produselor alcoolice sub marca “Milcov” de catre SC Vincon Vrancea SA”. Totodata, judecatorii au dispus retragerea de pe piata de catre societatea din Vrancea a produselor alcoolice care folosesc marca “Milcov”.

Instanta Tribunalului Bucuresti a respins insa ca nefondate cererile privind anularea marcii disputate si, respectiv, privind obligarea firmei din Vrancea la plata daunelor cominatorii.

Atat Vincon Vrancea, cat si Zarea au facut apel. Intre timp, firma din Vrancea a continuat productia.

In august 2006, producatorul de bauturi alcoolice Zarea Bucuresti anunta ca solicita in instanta despagubiri in valoare de trei milioane euro de la compania Vincon Vrancea, pentru utilizarea marcii de vinars “Milcov”.

“Zarea a calculat un prejudiciu de circa 600.000 euro pe an, pentru cinci ani, ca urmare a faptului ca bautura “Milcov” este produsa atat de Zarea, cat si de Vincon Vrancea, fara ca aceasta din urma sa detina drept de proprietate industriala asupra marcii”, informa, printr-un comunicat, Zarea Bucuresti. In replica, reprezentantii Vincon respingeau acuzatiile si afirmau ca suma solicitata este “fabuloasa”.

In 21 decembrie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti a dat castig de cauza societatii Zarea cu privire la daunele cominatorii, obligand SC Vincon Vrancea la plata unor daune de 1.000 de euro pentru fiecare zi de intarziere de punere in aplicare a hotararii instantei de fond. Totodata, Curtea de Apel a respins apelul firmei din Vrancea.

SC Vincon Vrancea a atacat cu recurs aceasta decizie, procesul ajungand, astfel, pe masa judecatorilor Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care, marti seara, au dat castig de cauza societatii Zarea.
Hotararea instantei supreme este definitiva si irevocabila.