Vincon si-a lansat oferta exclusiva pentru HoReCa (galerie foto)

Cu o zi inainte de debutul targului de vinuri Good Wine, producatorul vrancean Vincon si-a prezentat noile vinuri destinate exclusiv retelei de hoteluri, restaurante si firme de catering (HoReCa), printr-un eveniment de presa organizat la restaurantul Charme din Centrul Vechi al Capitalei.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Cele 5 vinuri reunite sub numele de gama “Ambrosio” (Muscat Ottonel 2011 sec, Tamaioasa romaneasca 2008 dulce, Merlot, Cabernet si Feteasca neagra 2008, seci) precum si Rose-ul Verite 2011, sec (obtinut din struguri de Cabernet Sauvignon) au facut obiectul unei degustari ghidate de catre enologul Georgel Costache, directorul general al cramelor Vincon Vrancea, in care au fost prezentate in asociere cu preparate culinare special asortate, din gastronomia restaurantului-gazda. Potrivit lui Georgel Costache, schimbarile climatice din ultimii ani au transformat zona viticola Vrancea intr-una dintre cele mai promitatoare din Romania, fiind intrunite aici conditii foarte bune pentru obtinerea de vinuri de inalta calitate si cu o personalitate distincta, cu buna aciditate, potential alcoolic moderat si un ansamblu aromatic si extractiv armonios.

Potrivit presedintelui companiei, Luchi Georgescu, noua gama este una super-premium iar estimarile pentru anul 2013 sunt ca aceasta sa reprezinte aproximativ 5% din vanzarile totale ale producatorului vrancean. “Desi reprezinta doar un procent mic din cifra de afaceri, sunt convinsa ca aceasta categorie va avea o importanta din ce in ce mai mare in evolutia companiei”, a declarat Luchi Georgescu. Potrivit reprezentantilor Vincon, noile vinuri vor fi disponibile incepand de la 1 decembrie 2012 intr-un numar limitat la aproximativ 400 de restaurante selectate, dintre care 100 in Bucuresti.

Publicitate

Inainte de a fi lansata pe piata din Romania, gama Ambrosio a fost prezentata specialistilor in mai multe concursuri internationale de profil, unde vinurile au obtinut rezultate notabile, de natura sa sustina pozitionarea super-premium a gamei: Aur si Argint la Concursul Mondial de la Bruxelles 2011 si 2012, „Gran Menzione” la Concursul International de Vinuri „VINITALY” 2011, Argint la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012, Aur la Concursul International de Vinuri 2011.