Vinexpert vizeaza deschiderea a trei-patru magazine

Retailerul de vin Vinexpert intentioneaza sa deschida anul viitor trei-patru magazine, orasele vizate fiind Cluj, Timisoara, Bucuresti si Targu-Mures, cu o investitie estimata la aproape 200.000 de euro, a declarat agentiei Mediafax, Catalin Paduraru, directorul general al Vinexpert.

Publicitate
Domeniul Bogdan

„La Cluj si Timisoara deja s-au gasit locatiile, pe care noi le vom inchiria si reamenaja. Vrem sa deschidem si un magazin la Targu-Mures, dar deocamdata nu am gasit locatia potrivita”, a spus Paduraru.

El a adaugat ca nu exclude varianta deschiderii unor magazine si in centrele comerciale de tip mall.

Publicitate
IPPU

|n prezent, Vinexpert detine trei magazine in Bucuresti si unul in Brasov, la care se adauga magazinul on-line, Evinoteca, lansat anul acesta in urma unei investitii de 50.000 de euro.

Compania estimeaza pentru 2007 o crestere a cifrei de afaceri de 50%, la aproximativ cinci milioane de lei, si vizeaza o dublare a afacerilor pentru anul viitor.

„Cresterea se datoreaza maririi consumului si a notorietatii pe care Vinexpert o are pe piata. Pentru 2008 dorim o dublare a cifrei de afaceri”, a afirmat Paduraru. Vinexpert a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,316 milioane de lei (circa 950.000 de euro), in crestere cu aproape 40%, fata de valoarea din 2005, potrivit datelor companiei, transmise Ministerului Economiei si Finantelor.

|n aceasta toamna, retailerul de vin si-a schimbat structura actionariatului, prin vanzarea a 50% din capitalul social, detinut de omul de afaceri Daniel Guzu, catre furnizorul de chibrituri publicitare din Romania, Match Point. Actionarii principali ai producatorului de chibrituri activeaza si in domeniul vinicol, fiind proprietarii importatorului de vinuri VinoVero. Totodata, Catalin Paduraru, fondatorul si directorul general Vinexpert, si-a marit participatia in companie cu 10%. |n prezent, Vinexpert este controlata in proportii egale de Match Point si Catalin si Daniela Paduraru.