Vinitaly Deluxe lanseaza Michele Chiarlo si Valdo in Romania

Doua vinuri exceptionale au fost recent adaugate portofoliului : Marca Oro, Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene, de la Cramele Valdo si Barbaresco Asili, produs de podgoria piemonteza Michele Chiarlo – ambele fiind adevarate simboluri ale regiunilor din care provin.

Publicitate
Ravago

Cramele Valdo, infiintate in 1926, au fost primele care au produs spumante exclusiv din strugurii cunoscuti pe atunci drept Prosecco (de unde si numele bauturii…), soi redenumit intre timp Glera, alaturi de varietati locale – Bianchetta, Perera, Prosecco lungo si Verdiso – toate in proportii mai mici de 10%. In istoria sa aproape centenara, Valdo s-a remarcat in primul rand prin excelentul raport calitate – pret, desi produsele sale de top se asaza fara nici o ezitare pe acelasi nivel cu cele mai mari spumante ale lumii.

Al doilea producator, Michele Chiarlo, vine de la granita dintre Langhe si Monferrato, si reprezinta esenta unei filosofii simple: intalnirea magica dintre un soi si terroir. Barbaresco Asili, produs exclusiv din struguri Nebiollo, este doar unul dintre abonatii la medalii de aur produsi in aceasta podgorie relativ recenta (a fost infiintata in 1956), obtinand in mod frecvent note intre 91 si 93 de puncte de la cei mai reputati critici si la cele mai dificile concursuri.

Publicitate
Oprisor

Ambele vinuri vor fi disponibile atat prin Vinitaly Deluxe, cat si prin site-ul companiei, http://www.vino-domus.ro.