Vino Vero – 3 trofee la Campionatul International de Gatit de la Gilau

Bucatarii Vino Vero au dominat prima editie a Campionatului de gatit in aer liber de la Cluj, castigand doua medalii si Cupa Mare.

Publicitate
SelectWine

Echipa formata din Dan Tarziu, Septimiu Crisan si Valer Rogozan a castigat Marea Cupa si doua Locuri I, la sectiunile «Gratar» si «Plita» ale primei editii a Campionatului International de Gatit in Aer Liber – Gilau (Cluj) 2007.

«Muschiulet file de cerbisor de muntele Baisorii» si «Piept de pui de pe Valea Somesului» sunt retetele cu care cei trei au impresionat juriul si i-au delectat pe vizitatori. Cu adevarat spectaculoasa a fost garnitura de legume si fructe de sezon prajite pe plita si stropite cu un sos facut din ulei de masline, suc de lamaie, plante aromate proaspete, ardei verzi, rosii, galbeni si capia, morcovi, pastarnac, gogosari, mere verzi si pere.

Publicitate
SelectWine

Retetele cistigatoare au fost concepute special pentru a pune in evidenta aromele exotice ale vinului chilian Misiones de Rengo, port-drapelul selectiei importatorului clujean Vino Vero.

“Juriul a apreciat in mod deosebit rafinamentul cu care am gindit alaturarea dintre mincaruri si vin”, a spus Dan Tarziu. Septimiu Crisan a adaugat: «Ne-a bucurat foarte mult remarca lui Robert Rainford, presedintele juriului: “Sunteti singura echipa care a reusit mai mult decit sa dea preparatelor un gust bun – ati creat adevarate arome”». “Sper ca acest Campionat sa devina o traditie. Dincolo de un week-end placut, petrecut printre iubitori de bauturi si mincaruri bune, el poate contribui la formarea unor noi obiceiuri culinare, mai sanatoase si mai rafinate”, a declarat si Valer Rogozan.

Campionatul organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ s-a desfasurat pe domeniul Castelului din Gilau intre 14-16 septembrie 2007. Juriul international a fost prezidat de canadianul Robert Rainford, starul si realizatorul show-ului de gastronomie “Licence to Grill”, cunoscut publicului din lumea intreaga. La competitia organizata pe 8 sectiuni au participat peste 40 de concurenti.