Vintage lansează burse pentru formarea de specialiști în industria vinului

Începând cu acest an, masterul VINTAGE (Vine, Wine and Terroir Management), coordonat de ESA Angers, acordă burse și pentru studenţi europeni. Bursa este în valoare de 23.000 euro pentru o perioadă de doi ani, din care taxele masterului sunt de 4.000 euro/an.

Publicitate
IWCB

„VINTAGE – Vine, Wine and Terroir Management” este un program internaţional de excelenţă destinat persoanelor cu funcţii de execuţie, experţi şi manageri din industria vinului. Un curs care adună anual la un loc 30 de studenţi selectaţi din întreaga lume. Un program de Master care transmite cele mai noi cunoştinţe tehnice, economice şi de marketing din domeniul vinului, în ceea ce se vrea a fi o abordare completă şi de o manieră internaţională a filierei vinului. Masterul VINTAGE oferă şanse deosebite de studiu şi de lucru în ţări străine şi subliniază abordarea globală în toate stadiile de pe filiera vinului, fie că e vorba de îngrijirea viei şi producerea strugurilor, de vinificaţie sau marketingul produsului final.  

VINTAGE este un Masterat orientat către o abordare internaţională a sectorului vie-vin, organizat şi coordonat de Groupe École Supérieure d’Agriculture d’Angers, Franţa, în parteneriat cu 10 instituţii de învăţământ superior din 9 ţări diferite, între care şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB).

Publicitate
VinLaMunte

Partenerii Masteratului VINTAGE, în ale căror ţări pot fi urmate diverse module ale cursului sunt (în ordine alfabetică) :

– Africa de Sud: University of Stellenbosch;

– Chile: Pontifica Universidad de Chile;

– Elveţia: École d’Ingénieurs de Changins;

– Greece: TEI of Athens, Department of Enology and Beverage;

– Hungary: Corvinus University of Budapest;

– Italia: Università di Bologna;

– Italia: Università Cattolica Del Sacro Cuore di Piacenza,

– Portugalia: Universidade de Trás-Os-Montes e Alto Douro, Vila Real;

– România: Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti;

– Spania: Universidad Politécnica de Valencia.

Cursurile sunt de factură modernă şi de o mare diversitate: sudii de caz, excursii de studii şi un proiect de finalizare a studiilor completează cursurile şi laboratoarele ţinute în sistem clasic. Toate acestea oferă studenţilor posibilitatea şi şansa de a căpăta noi abilităţi practice în direct contact cu mediul internaţional.

Pe scurt despre Masterul VINTAGE

Durata cursului: 2 ani (4 semestre), 120 credite ECTS

Studii minime necesare pentru admitere: studii de licenţă în ştiinţe (agro-alimentare, chimie, horticultură etc.) sau într-un domeniu economic

Condiţie obligatorie: participare la activităţi în cel puţin 3 ţări diferite

Limbi străine: cel puţin 2 limbi străine (de preferinţă engleză şi franceză) + limba maternă

Excursie de studii: în 2 sau 3 ţări

Proiect de dizertaţie: 6-8 luni de studiu/cercetare într-o firmă/întreprindere sau într un laborator

Diploma: se acordă o diplomă comună de către cel puţin 2 universităţi în care studentul a participat la activităţile din program

Costul taxelor de şcolarizare: 4000 Euro/an (posibilităţi multiple de obţinere a unor burse de studii pentru acoperirea parţială a costurilor).

Examen de admitere: Evaluarea dosarului individual (rezultate academice, scrisoarea de intenţie a candidatului, nivelul de cunoaştere a limbilor străine) şi un interviu (care poate fi şi prin telefon).

Persoană de contact pentru USAMV Bucureşti:

Prof. Arina Oana ANTOCE

Facultatea de Horticultură, Catedra de Viticultură şi Vinificaţie

E-mail: aantoce@yahoo.com

Telefon: 0745-875361

Aplicaţiile pentru acest an trebuie trimise direct la ESA Angers, astfel încât să ajungă până la sfârşitul lunii martie 2010.

Persoane de contact la ESA Angers: Chantal MAURY, Céline ROUX

Tel. 0033 (0) 2 41 23 55 55

E-mail: vintagemaster@groupe-esa.com

http://www.vintagemaster.com

Toate informaţiile necesare pentru pregătirea şi trimiterea unui dosar de înscriere şi/sau de aplicaţie pentru bursa se găsesc la adresa de internet

http://www.vintagemaster.com/article751.html

Candidaţii cu dosare foarte bune pot accesa burse de studii valabile pe toată durata înmatriculării (2 ani). Bursa are valoare totală de 23.000 EUR, ceea ce înseamnă posibilitatea acoperirii tuturor cheltuielilor de şcolarizare (4000 EUR/an) precum şi un sprijin financiar semnificativ pentru perioada studiilor.

Dosarele de înscriere trebuie să ajungă la ESA Angers până la 31 martie 2010.

VINTAGE – International Master of Science, Vine, Wine and Terroir Management, http://www.vintagemaster.com