Vinul de acasa: Mihai Calin – „Sunt un trecator pe langa butoaiele cu vin“

Fara sa fie fiu sau nepot de podgorean, Mihai Calin a descoperit vinul in copilarie. „Am trait cu vinul in casa, tatal meu era foarte pasionat de vin. Era mai mult cu vinul alb, ca avea diabet, vinul rosu ii era interzis. Si mai mult cu spritul, de fapt, ca era un petrecaret, avea nostalgia anilor ’60, cand carciumile erau deschise pana dimineata. L-am mostenit, pentru ca si mie imi place sa stau la taclale la un pahar de vin, chiar la mai multe pahare. Chiar si cu sotia mea, seara, desfacem o sticla de vin si stam de vorba cate doua ore“. Actor la Teatrul National, fosta vedeta ProTV nu are neaparat un vin preferat. „Acum doi ani descoperisem un Pouilly-Fume, insa ma cam „seca“ la buzunar, nu-i un vin pe care sa ti-l permiti in fiecare zi. Pentru ca beau zilnic cate un pahar de vin, m-am orientat rapid catre un alt frantuzesc, mult mai ieftin. E drept, nu e unul deosebit, asa ca, macar odata pe saptamana, incercam si altele, mai mult chiliene in ultima vreme“, se destainuie actorul.

Publicitate

Printre favoritele lui Mihai Calin se afla vinurile de Oprisor. „Dar cele mai scumpe, nu cele ieftine, care parca n-au o personalitate deosebita… In aceasta iarna am mai incercat si doua americane, Robert Mondavi, un Chardonnay si un Cabernet Sauvignon, foarte bune. Nu pot sa uit nici de vinurile de la Stirbey, pe care le-am descoperit printr-un mare noroc – o prietena din Germania e prietena cu doamna Ileana Kripp“. Umblat prin lume, ba cu teatrul, ba pe cont propriu, Mihai Calin are si diferite experiente legate de vin. Una, amuzanta, e cea din Republica Moldova, cand, dupa o vizita la Cramele Cricova, au fost nevoiti sa anuleze spectacolul din acea seara. In cealalta categorie ar intra oferta redusa de vinuri din restaurantele de provincie. „Nu-i normal ca, intr-un oras inconjurat de crame, in restaurant sa gasesti numai Jidvei, Murfatlar sau Cotnari“, sustine actorul Teatrului National.