Vinul de Cotnari creeaza controverse

Cotnari SA acuza compania Carrefour ca vinde un sortiment cu denumire de orgine contolata, fara ca acesta sa fie autorizat de Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV), se specifica intr-un comunicat de presa al producatorului moldovean. Potrivit presedintelui Cotnari, Constantin Deleanu, in magazinele Carrefour sunt comercializate vinuri Francusa de Cotnari DOC, produse de Vinia Iasi, insa producatorul nu detine o autorizatie din partea ONDOV pentru folosirea denumirii de origine Cotnari.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Pentru a demonstra acuzatiile formulate, Deleanu a dat publicitatii autorizatiile de folosire a denumirii de origine ale Cotnari SA (autorizatie 921, 118/10.07.2008) si Vinia Iasi (autorizatie 1130, 140/18.07.2008), eliberate de ONDOV. Astfel, potrivit acestor documente, Vinia Iasi nu este autorizata sa foloseasca denumirea de origine Cotnari decat pentru soiurile Tamaioasa romaneasca si Grasa de Cotnari.

La inceputul saptamanii, producatorul Cotnari SA a dat publicitatii un comunicat de presa potrivit caruia intentioneaza sa intenteze o actiune in justitie impotriva companiei Carrefour, pe care o acuza ca vinde vinuri cu denumirea de origine Cotnari si care sunt produse in alta parte.

Publicitate
Caloian

Contactati de editorii Vinul.Ro reprezentantii Carrefour au afirmat ca “in intreaga retea Carrefour Romania sunt comercializate, inca din anul 2001, produse Grasa de Cotnari si Francusa”. Acestia au mai precizat ca atat Carrefour, cat si furnizorii sai detin documente legale care atesta dreptul de vanzare si certificate care confirma calitatea produselor. Potrivit reprezentantilor Carrefour, produsele comercializate sunt achizitionate de la societatea Vinia SA Iasi.