Vinul de Segarcea apreciat la Vinexpo Asia-Pacific 2012

Prezente la Expozitia Internationala de Vinuri „Vinexpo Asia-Pacific 2012”, eveniment desfasurat in Hong-Kong, in perioada 29-31 mai, vinurile de Segarcea au primit aprecieri atat din partea vizitatorilor, cat si din partea mai multor oameni de afaceri, se anunta intr-un comunicat de presa al Consulatului General al Romaniei in RAS Hong Kong si RAS Macao.

Publicitate
IPPU

Romania a fost reprezentata la Vinexpo Asia-Pacific 2012 prin trei game de vinuri ale producatorului oltean: Minima moralia, Blue train si Principesa Margareta. Vinurile Cabernet Sauvignon Gratitude, din 2008, si cupajul Respect (Cabernet Sauvignon si Marselan) din 2009, precum si Devotion (Syrah, Cabernet Sauvignon, Marselan) si Honesty (Barrelled Viognier) au surprins exigentele si standardele importatorilor regiunii Asia-Pacific. Presedintele Vinexpo Asia-Pacific, Dominique Heriard Dubreuil, a apreciat standul romanesc ca fiind unul din cele mai novatoare si avangardiste din cadrul expozitiei, exprimandu-si speranta unei constante romanesti la manifestarile specializate din Asia. O alta dovada a recunoasterii a vinurilor de la Segarcea a reprezentat-o si interesul manifestat de Presedintele Wilson International Hong Kong, unul din cei mai importanti jucatori pe piata Food & Beverage din Hong Kong, de a stabili un parteneriat cu Domeniul Coroanei Segarcea. Presedintele Asociatiei Somelierilor din Hong Kong, Nelson Chow, a subliniat rafinamentul gamei Principesa Margareta (un cupaj alb din Chardonnay, Pinot Gris Viognier, si un vin rosu din soiul Marselan), afirmand ca este un punct de atractie pentru consumatorii chinezi.

Publicitate

Proiectata si organizata de Consiliul pentru Promovarea si Dezvoltarea Comertului din Hong Kong si Asociatia Producatorilor de Vinuri din Franta drept cel mai mare eveniment oenologic din Asia-Pacific, expozitia „Vinexpo Asia-Pacific 2012” a grupat, in acest an, 1.050 de expozanti din 28 de tari, inregistrand un numar de peste 15.100 de vizitatori (producatori si importatori).

Majoritatea companiilor importatoare prezente la „Vinexpo Asia-Pacific 2012” sunt din China (al cincilea importator mondial de vinuri), Japonia, Thailanda, Malaezia, Vietnam, Corea de Sud, Australia, regiunea Asia-Pacific reprezentand primul consumator mondial, iar Hong Kong-ul cel mai mare hub pentru importuri, depasind in al treilea an consecutiv, New York-ul si Londra (taxe de import – zero).