Vinul face bine

Articol de Razvan Stoenescu – Vin2.ro//

Publicitate
Domeniul Bogdan

pavel 2Titlul de mai sus nu e parafrazarea unei reclame TV de succes din zilele astea. Luna trecuta am fost la targul de vinuri VinCE din Budapesta, alaturi de un grup de iubitori de vin timisoreni stransi in jurul lui Zoltan Szoverdfi-Szep, care coordoneaza cateva programe ale unui ONG si despre care, probabil, nu ati auzit inca: cevadespus.ro.

Unul din proiectele sale se numeste „20 pentru Pavel”. Care e legatura cu vinul? Lunar Zoli strange minim 20 de persoane la o degustare de vin ale unei anumite crame sau case de vinuri. Producatorul pune la dispozitie GRATUIT vinurile sale, iar cei 20 achita contravaloarea a 50 lei, bani care ajung la familia lui Pavel David, un baietel de 4 ani, care sufera de autism. Costul lunar al terapiei pentru Pavel este in jur de 1500 de lei, suma care nu e la indemana oricui in vremurile astea. De remarcat e ca nu putine crame au raspuns foarte repede si fara rezerve si ma bucur sa le enumar: Crama Rotenberg, Crama Oprisor, Cramele Recas, Cramele Halewood, Vinarte, Petro Vaselo, Davino (Unicom Ceptura), Corcova, SERVE, Villa Vinea si Gramma. Ascultand istoria proiectului si pasiunea lui Zoli pentru vin, precum si a celorlalti membri ai grupului, drumul cu microbuzul de la Timisoara la Budapesta nu mi s-a parut asa de lung. Mi-au trecut prin minte o gramada de lucruri, pentru ca povestea lui Pavel, dar si disponibilitatea celor cu care eram pe drum, m-a cam inmuiat. In cele trei zile de vizitat targul de vinuri din centrul Budapestei, gandul mi-a stat mai mult la ideea timisorenilor.

Publicitate
IPPU

Nu mi-a luat mult timp sa ma hotarasc sa dau si eu o mana de ajutor, conectand impatimitii de vin din jurul blogului nostru vin2.ro la acest caz. Primul proiect comun agreat cu Zoli va fi ca in aprilie sa avem o degustare duplex Bucuresti-Timisoara, in aceeasi zi, la aceeasi ora si interconectata live prin camere video pe internet. Astfel, il vom cunoaste pe Pavel si familia sa, dar si pe degustatorii cu suflet din Timisoara, toti reuniti in dorinta de a ajuta un copil si nu numai. Vom avea aceleasi vinuri si aceeasi frumoasa cauza. Din pacate, in Romania sunt multi astfel de copii si putini oameni si vinuri care sa sustina ceea ce statul – neputincios sau prea putin preocupat – ar trebui sa faca. Dar daca ideea noastra va avea succes, nu am nicio indoiala ca si alte asemenea „cluburi” vor sustine cu bucurie acest proiect sau altele asemanatoare. Promit sa va tin la curent. Importanti sunt primii pasi. Revin si inchei: Vinul face bine!