Vinul.Ro și IWCB au prezentat primul masterclass de vinuri românești la GoodWine

Aproximativ 25 de persoane au participat vineri, 15 aprilie, în sala de conferințe adiacentă târgului GoodWine la primul masterclass de vinuri românești prezentat de Vinul.Ro și International Wine Contest Bucharest (IWCB) și susținut de reprezentanții a cinci producători. A fost una dintre acțiunile publice comune care urmăresc explicarea și promovare către consumatori a vinului, în general, și a celui românesc în special.

Publicitate
Casa Timis

Masterclass articol

Șarbă și Plăvaie Livia, de la Crama Gîrboiu, Grasă și Busuioacă de Bohotin de la Casa de Vinuri Cotnari, Tămâioasă românească și Fetească neagră La Cetate de la Crama Oprișor, Crâmpoșie și Novac de la Știrbey, Fetească albă Plai și Fetească neagră Monogram, de la Davino au fost vedetele zilei, împreună cu reprezentanții cramelor, care le-au explicat asistenței. Valentin Sercovschi, Livia Gîrboiu, George Măluțan, Liviu Grigorică, baronul Jakob Kripp și Bogdan Meică au analizat și prezentat cu competența dată de studii și de experiență vinurile produse de fiecare cramă.

Publicitate

Evenimentul de la GoodWine este doar semnalul de început al unui efort mai vast de organizare a acestui tip de degustări educative pe care revista noastră îl va derula împreună cu IWCB. Abonați-vă la revista tipărită sau urmăriți-ne online, pe site sau pe Facebook, dacă doriți să fiți ținuți la curent cu astfel de demersuri.

Concursul Internațional de Vinuri București 2016 (IWCB 2016) este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de-a XIII-a ediție recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.

* Fotografii de 4:44 Film & Photography