Vinul rosu, remediu contra diabetului

In viitorul apropiat, vinul rosu ar putea oferi o solutie in plus in tratarea diabetului de tip 2. Cel putin asa afirma un grup de cercetatori in biotehnologie din Viena, citat de publicatia Wine Spectator. In cadrul unui experiment, in care au folosit 10 sortimente de vin rosu si doua de vin alb, oamenii de stiinta au descoperit ca multe dintre elementele continute de medicamentatia folosita in terapia diabetului de tip 2 se regasesc in anumite vinuri. Cel mai promitator a fost un Blaufrankisch din 2003, care continea de patru ori mai multi liganzi decat se gasesc in doza zilnica recomandata a unui dintre cele mai moderne medicamente folosite in tratamentul diabetului, Avandia. Liganzii sunt molecule neutre cu un rol major in prevenirea coagularii sangelui, in combaterea inflamatiilor si in optimizarea digestiei colesterolului. Aceasta descoperire a venit sa confirme rezultate unor experimente anterioare, efectuate pe animale, care constatasera ca vinul rosu are potential de prevenire a instalarii diabetului de tip 2. Singura problema o reprezinta faptul ca, deocamdata, oamenii de stiinta nu au descoperit modul in care actioneaza toti compusii activi ai vinului asupra organismului uman.

Publicitate
Oprisor

One thought on “Vinul rosu, remediu contra diabetului

  1. Foarte interesant, se confirma rezultatele noastre pozitive obtinute prin testarea unui sortiment romanesc de Merlot obtinut eco.

Comments are closed.