Vinul saptamanii: Cabernet Sauvignon Soare 2007

Vinul acestei saptamani, Cabernet Sauvignon Soare 2007 (13% vol. alc., sec, DOC-CMD Samburesti, lot de 15.000 de sticle, prod.: Vinarte), este unul dintre vinurile care necesita o aerare de lunga durata, cel putin doua ore, pentru a te bucura pe deplin de ceea ce ofera. Si asta pentru ca imediat dupa deschidere pare inchis, cu tonuri sobre de cutie de lemn, condimente (nucsoara si cuisoare) si cremene, note dominante care ascund pe cele de fruct. Dupa aerare, vinul se relaxeaza, intensificandu-se aromatic si dezvoltand o paleta aromatica foarte interesanta: de la castane, cafea si piele, pana la gemuri de caise si menta. Atacul este catifelat, placut si plin, cu taninuri solide si structurate si o aciditate bine echilibrata, care are unele tresariri in partea finala. Pare un vin linistit si sobru, dar in acelasi timp emana energie si forta. Postgustul este exploziv, puternic si lung, cu tente de coacaze, piper si sambure de caisa verde.

Publicitate
Excursii

Potrivit reprezentantilor Vinarte, vinul a fost produs din „strugurii atent selectionati de pe parcelele cu expunere deosebita si recoltati manual in ladite de plastic. Fermentatia alcoolica si maceratia au fost atent supravegheate pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice vinul a fost tras in baricuri de stejar frantuzesc, unde a avut loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de maturare a vinului 18 luni. Dupa imbuteliere a fost invechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei“.

Cabernet Sauvignon Soare 2007 poate fi achizitionat din magazinele specializate si de pe site-urile de profil cu preturi cuprinse intre 83 si 90 de lei.

Publicitate
IPPU