Vinul saptamanii: Rheinriesling Caloian 2011

Vinul acestei saptamani, Rheinriesling Caloian 2011 (12,5% vol. alc., sec, IG dealurile Olteniei, prod.: Crama Oprisor), a reprezentat una dintre surprizele acestui inceput de vara.

Publicitate
Excursii

Este un vin modern, cu arome explozive, dar cu un potential de maturare fascinant, pentru un alb. Atentia pentru detalii in faza de vinificare – selectia drojdiilor, momentul recoltarii, fermentatie la temperatura controlata, si-a pus amprenta si asupra vinului. Rezultatul este unul impresionant: cu toate ca este tanar a apucat sa prinda cate ceva din notele clasice si evoluate ale marilor Rieslinguri de Rhin. Culoare stralucitoare, galben-verzui, si arome intense, placute, cu impresii florale, si atingeri de polen, gutuie si hidrocarburi. Gustul este placut acid, bine de inchegat, cu o textura astringent-cretoasa. Caracterul picant este echilibrat de notele dulci mere, care dau finalului expresivitate. Are potential de pastrare, fiind recomandat a fi consumat alaturi de mancare.

Rheinriesling Caloian 2011 poate fi achizitionat din magazinele specializate sau de pe site-urile de profil la pretul aproximativ de 20 de lei.

Publicitate