Vinul saptamanii – Senator Private Collection rosu, 2008Un cupaj din Cabernet Sauvignon, Feteasca neagră si Merlot cu tarie alcoolica destul de ridicata (14% vol), sec. Faptul ca este doar un IG (Vin cu Indicatie Geografica) Dealurile Vrancei n-ar trebui să sperie pe nimeni, deși această regiune nu are, din pacate, nu renume prea bun.

Publicitate
Domeniul Bogdan

In cazul de fata, se recomanda o minte deschisa catre nou, iar interesul degustatorului va fi recompensat: vinul se exprima olfactiv prin note agreabile de gem de prune si cutie de lemn, cu un zvac de piper care-i da vioiciune si eleganta. Gustativ, debuteaza relativ timid, dupa care incepe sa scoata la iveala nuante de vanilie, visine, prune si ceva ciocolata, totul sustinut de o aciditate ridicata. Ca textura, probabil ca i s-ar potrivi mai degraba caracterizarea de „matasos” decat cea de „catifelat”, corpul nefiind punctul cel mai tare al acestui vin. Mai regasim pe-acolo niste note verzi, vegetale, care arata ca acestui vin ii va prinde bine inca niste invechire la sticla.

Un vin cu punctaj de Medalie de Argint la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 (admis fara loc, cum s-ar zice – din cauza criteriilor foarte dure pe care le-am impus pentru medalii la aceasta competitie).

Publicitate

Daca va interesează si parerile altor bloggeri de vin despre Senator Private Collection rosu, veti putea gasi la George Mitea o nota despre vinul din 2007 si la Bogdan Bocse una despre cel din 2008.

Puteti cumpara Senator Private Collection rosu direct de pe site-ul producatorului, pentru 39,99 lei, sau sa-l cautati in restaurante si in magazinele specializate.