Vinul saptamanii: Vinea alb Premium 2011

Vinul acestei saptamani, Vinea alb Premium 2011 (VM, 14% vol. alc., demisec, producator: Castel Vinum), este primul vin romanesc produs din soiul Kerner, varietate creata in 1929, in Germania, prin incrucisarea soiurilor Riesling de Rhin si Trollinger. Soiul a fost adus pe Valea Tarnavelor de catre cel mai nou producator de vinuri din Ardeal, Castel Vinum, iar rezultatul este unul cat se poate de interesant si de prietenos.

Aromele complexe si intense, o combinatie de tonuri florale si citrice, cu impresii de prajitura cu vanilie si caramel, sunt completate de o mineralitate pronuntata. Gustul pleaca cu senzatii dulci de pruna parguita, caise verzi si ierburi uscate, dupa care devine mineral-acid, cu un final lung, intens si proaspat. Un vin prietenos, cu o aciditate ridicata, bine echilibrata, si cu o textura catifelata.

Vinea alb Premium 2011 poate fi achizitionat din cateva magazine specializate si din restaurante intre 45 si 50 de lei.